Annons
Annons


Badehotel – en dansk klassiker!

Allas har varit på besök på badhotell längs den danska kusten. Hela reportaget kan du läsa i Allas nr 21/22. Här tipsar vi om badhotell i andra länder!


strandliv

Badhotellens historia

Det finns ett 40-tal gamla badhotell i Danmark och de hade sina glansdagar för hundra år sedan. Hit till kusten kom societeten tillbaka varje år, för att tillbringa sommaren och vila upp sig på ett badhotell. Att bada i havet ansågs mycket hälsosamt. När det började bli populärt att resa på charterresor så försvann många av gästerna och en del av hotellen förföll.

Annons

Badhotell i andra länder

Gilla Allas.se på Facebook

Sverige har inte riktigt badhotell på samma sätt men badgäster har kommit till Båstad för att bada ända sedan 1834. Hotel Skansen ligger precis vid havet nära Kallbadhuset.

Rugard Strandhotel är ett förstaklasshotell som ligger direkt på den kilometerlånga stranden i kurorten Binz på den tyska ön Rügen som har flera wellnesshotell och gourmetrestauranger.

Knoll House är ett familjeägt hotell där inte mycket har förändrats sedan 1931. Hotellet ligger på kusten i Dorset i sydvästra England med utsikt över en flera kilometer lång strand.

The Hillside på ön Isle of Wight utanför Englands sydkust ligger i ett över 200 år gammalt hus. Huset, som var poeten John Sterlings hem, har halmtak, skandinaviska interiörer, klassisk fransk mat och utsikt över bukten.

Drakes är ett boutiquehotell i en georgiansk byggnadsstil kombinerad med art déco som ligger nära stranden och piren i Brighton i England.

Romney Bay House byggdes 1920 åt skådespelaren Hedda Hopper och ligger på en orörd kust vid engelska kanalen. Vid klart väder kan man se över till Frankrike.

Arka Medical Spa är ett stort hotell som ligger vid stranden i kurorten Kolobrzeg vid Polens Östersjökust. Dit kommer många för att få medicinska behandlingar. Här finns en fin saltkammare att sitta och koppla av i.

Chateau Amber ligger lugnt precis vid Baltiska havet, nära staden Palanga i Litauen. 250 meter söder om hotellet ligger en vit sandstrand, bara för kvinnor.

Villa Ammende i den estniska staden Pärnu byggdes 1904 i art nouveau-stil till en köpmans dotters pampiga bröllop. Det vackra hotellet ligger i en trädgård, nära den långa vita sandstranden.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…