Annons
Annons


En dröm för alla allergiska kattälskare!

Brittiska forskare har hittat orsaken till kattallergi.


Att bli av med sin allergi mot katter står på mångas önskelista.

Ett team av forskare vid University of Cambridge har identifierat hur kroppens immunförsvar reagerar på allergener härledda från katthår.
Allergen är det ämne som orsakar allergi, vilket kan ge symtom som hosta eller nysning.
Med forskarnas upptäckter finns det hopp för att man genom medicinering kan blockera kroppens allergiska reaktion. Då hör snart kattallergiker till det förgångna!

Botemedlet kan redan finnas

Teamet på Cambridge kallar upptäckten för ett stort steg framåt och teamledare Dr Clare Bryant menar att den nya kunskapen redan inom kort kan finnas till hjälp för allergiker.
”Genom att förstå hur allergin utlöses, kan vi nu använda läkemedel, som ursprungligen var avsedda för ett annat ändamål, på ett helt nytt sätt. Exempelvis kan läkemedel mot blodförgiftning också användas för att behandla och förebygga katt allergi,” säger Dr Bryant BBC.

Annons

Även den brittiska allergikers intresseorganisation, Allergy UK, välkomnar varmt den nya upptäckten. Och hoppas att upptäckten även kan leda till botemedel för allergier mot hundar och kvalster.

Immunsystemet överreagerar

Forskare vid Cambridge har i sitt arbete studerat proteiner som de hittat på mjäll från katters hud.
Enligt forskarna kan tydligen allergener från katter aktivera en speciell reaktion i immunförsvaret när den kommer i kontakt med en specifik bakterie.
När immunsystemet uppfattar att där är en uppenbara fara, överreagerar den på faran. Det sker i form av en reaktion som egentligen är utformad för att kämpa mot virus eller bakterier.

 

 


(11)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…