Annons
Annons


En film och en solig kväll på balkongen gjorde låten!


State of Drama Falling

Emil Gullhamn, Sebastian Hallifax, Göran Werner och James Hallifax står bakom låten ”Falling” som framförs av State of Drama. Här får du veta vilka som är deras favoritlåtar!

Vilken tycker du är bästa svenska melodifestivallåten genom tiderna?
Emil: Satellit med Ted Gärdestad.
Sebastian: Jonny Rocker med Magnus Uggla.
Göran: Fångad av en stormvind med Carola.
James: Jag måste nog säga Euphoria – en fantastisk låt och en självklar vinnare. Jag visste direkt att den skulle kamma hem hela kalaset!

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Vilken tycker du är bästa eurovisionlåten genom tiderna?
Emil: Satellit med Ted Gärdestad.
Sebastian: Får nog bli Euphoria med Loreen.
Göran: Fångad av en stormvind med Carola.
James: Svårt val faktiskt. Det finns en hel del klassiker. Men Johnny Logans Hold Me Now är bra.

Har du haft bidrag med tidigare år? Med vilken artist? När? Placering?
Emil: Nope.
Sebastian: Nix.
Göran: Nej.
James: Nej det har jag tyvärr inte, men jag hoppas att få med fler bidrag i framtiden. Det är en fantastisk upplevelse att få vara med.

Varifrån får du din inspiration? Finns det någon historia bakom låten?
Emil: Från filmer, händelser i livet och känslan man har just då. Vi satt hemma hos James och hade precis kollat på en highschoolfilm. Vi satte oss på balkongen och vädret var helt perfekt, bra feeling. Så vi bestämde oss att vi skulle ta inspiration från filmen vi hade sett och låtens grund kom till ganska snabbt faktiskt.
Sebastian: Mycket av min inspiration kommer från filmer. Just ”Falling” är ett utmärkt exempel på det. Vi hade precis sett en amerikansk highschool film och blev inspirerad av storyn filmen var baserad på, den ”rockiga” killen och den populära innetjejen som i smyg faller för varann…
Göran: Bland annat från egna upplevelser.
James: Jag får inspiration från det mesta i livet. Jag brukar oftast få bra idéer när jag har som tråkigast. Då sätter skallen igång! Sedan har jag en otroligt bred musiksmak som tur är. Jag får inspiration från alla musikstilar. Vi var hemma hos mig i min lägenhet i Ulricehamn. Vi bestämde att vi skulle skriva en låt och med några öl till det och sol på balkongen så skrev vi grunden till låten. Det gick ganska snabbt. Jag trodde dock inte vi skulle få vara med om en final i melodifestivalen! Helt fantastiskt!

Till vem vill du allra helst skriva en melodifestivallåt – helt fritt val (levande eller död)?
Emil: Hade varit fantastiskt att få skriva en låt med och till Ted Gärdestad.
Sebastian: Hade vart lite kul att vara med som låtskrivare med Björn o Benny för en ABBA comeback…
Göran: ABBA.
James: Jag skriver gärna fler bidrag till State of Drama.  Annars får jag skriva ett vinnarbidrag till Danny så han får vinna nångång!

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…