Annons
Annons


En film om att lära sig älska!


Lars Lerin film

Efter många års sökande hittar Lars Lerin kärleken i Junior på andra sidan jorden. Nu ska hans förälskelse komma till Sverige. © Sara Broos

Kan man bestämma sig för att bli kär? Och hur lär man sig att älska, inte bara någon annan utan även sig själv? ”För Dig Naken” blev en kritiker- och publiksuccé på bio och en av de mest sedda svenska dokumentärfilmerna de senaste tio åren.

Annons

För dig naken är en hudlös och nära skildring av konstnären Lars Lerin och hans sökande efter kärlek. Om svårigheten att träffa någon och att verkligen bli kär igen efter brustet hjärta och många år av alkoholmissbruk. Om mängder av kontaktannonser och blinddates som slutligen sammanförde honom med Manoel Marques (Junior) från Brasilien.

Skilda världar
De kan inte kommunicera med varandra och kommer från två vitt skilda världar. Men Lars är trött på att leta efter den rätte. Kan man bestämma sig för att bli kär? Och hur lär man sig att älska, inte bara någon annan utan även sig själv?

Lars Lerin är en av Skandinaviens mest framstående konstnärer. Regissören Sara Broos är hans guddotter och följer nära deras kärlekshistoria från det första trevande mötet på Arlanda genom tvivel och uppbrott, passion och värme.

Bästa svenska dokumentärfilmen 2012
”För dig naken” är en humoristisk och varm film med en mörk underton, om att våga möta en främling och stå naken inför den andre med alla sina fel och brister.

Filmen vann Dragon Award för bästa svenska dokumentärfilm på Göteborg International Film Festival 2012.

För dig naken: Torsdag 6 dec, kl 20.00. SVT2

 

 

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…