Annons


En läsare berättar: Han lämnade barnen vid poolen

Jag litade på Tomas och lämnade honom med mina små barn vid poolen. Men han hade bara sex i huvudet.


När jag träffade Tomas i vintras hade jag levt ensam med mina båda barn i två år. Deras pappa lämnade mig när Erik var två och Emma nästan nyfödd.

Vi träffades på en middag hemma hos gemensamma vänner och han följde med mig hem. Jag var barnfri och hade druckit en del vin. Allt kändes trevligt och jag bestämde mig för att jag var mogen för en ny relation.

Annons

Efter den natten var vi ett par. Tomas har inga egna barn och har heller inte haft några längre förhållanden som jag förstått det. Han är omtänksam och rar och jag föll direkt.

Gilla Allas.se på Facebook

Allt fungerade väldigt bra mellan honom och barnen redan från första stund. Han busade med dem och tog med dem på olika aktiviteter så att jag skulle få lite egentid.
Men då bodde barnen bara varannan vecka hos mig och varannan hos deras pappa. Barnfria veckor hade jag alltså över helt och hållet för Tomas.

Semestern kom och vi bokade tio dagar på en härligt varm semesterort. Det var självklart att barnen skulle följa med.

Jag kan liksom inte tänka mig att den lilla tid som jag är ledig under året skulle vara utan dem och Tomas höll med.

Han hjälpte barnen att packa och jobbade upp deras förväntningar så att det kändes som om de var de lyckligaste ungarna i världen.

Väl framme på hotellet fick jag veta att han bokat en sorts studio med två mindre sovrum så att barnen skulle ha ett eget sovrum. Han tänkte att vi skulle få vara i fred. Själv tvivlade jag, då jag vet att Emma kan bli väldigt mörkrädd på en plats hon inte känner igen.

Allt gick ändå väldigt bra och Emma var dessutom så trött efter allt badande i poolen att hon sov från det hon gick och la sig till morgonen utan att krypa ner hos oss.

Vi hade egentid på kvällar och nätter men ju fler dagar som gick, desto mer tid för oss två verkade Tomas behöva.

Han tänkte snart inte på annat än att vi skulle smyga undan och ha det lite mysigt, som han uttryckte det.

Det här utvecklades snart till en stor stress för mig och jag blev irriterad.

En dag när jag var på väg tillbaka till poolen efter att ha hämtat en sak på rummet väntade han på mig vid receptionen.
– Kom hit, vi kan smita in här en stund, viskade han och drog iväg med mig mot någon sorts omklädningshytt.

När jag frågade var han hade lämnat barnen svarade han först bara att det alls inte var någon fara med dem. De skulle klara sig utmärkt på egen hand en liten stund.

Vad menade han? På egen hand? Emma var bara drygt två år och det fanns pooler och äventyrsbad överallt framför hotellet.
Det visade sig att han hade lämnat Erik och Emma vid en lite mindre barnpool och att Erik hade fått det vuxna ”uppdraget” att se till så att ingenting hände hans lillasyster.

Jag trodde att jag hörde fel.
– Det kan du väl inte begära av en fyraåring i närheten av vatten?

Ett barn kan drunkna i en vattenpöl. Visste inte Tomas det? Eller hade han bara sex i huvudet? Hade hjärnan slutat fungera?Jag var så arg att jag ville åka hem.
Barnen hittade jag vid poolen för mindre barn. Emma låg på mage och plaskade där det var som grundast. Visserligen med simpuffar men om hon halkat längre ner kunde hon ändå ha hamnat under vattnet. Erik satt bredvid och lekte med en annan pojke.

Vi stannade kvar tiden ut och lyckades även prata oss igenom det här. Jag har inte förlåtit honom. Det kommer jag nog aldrig att göra. Men vi försöker ändå gå vidare och hålla ihop.■

Här hittar du fler läsarberättelser

 


(42)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…