Annons
Annons


En läsare berättar: Jag tvingades lämna bort min älskade hund

Jag älskade min sankt bernhardshund Stella över allt annat, men när jag skilde mig och flyttade till en liten tvåa insåg jag att hon inte kund bo hos mig längre. Stella behövde luft och plats. Hon behövde helt enkelt en ny familj…


 

Min fina hund var mitt allt.

Min fina hund var mitt allt.

När barnen flyttat hemifrån föreslog jag min man att vi skulle skaffa en hund. Vi köpte Stella som valp. Hon var liten och bedårande och det var omöjligt att föreställa sig att hon om ett par år skulle komma att väga mer än jag.

Annons

Stella var en charmerande hund och hon var framför allt min.
Jag gick långa turer med henne, skötte om hennes päls, fostrade och tränade henne och vi fick en alldeles speciell relation med starka band till varandra.

Men några år senare gick det inte längre. Sören och jag hade vuxit ifrån varandra och vi enades om att skiljas Jag hade inte råd att bo kvar i huset utan flyttade till en tvårummare med Stella, trots att jag visste att hon behövde plats och en trädgård att springa runt i.

Några veckor lyckades jag lura mig själv och ignorera faktum, men till slut tvingades jag erkänna för mig själv att Stella behövde ett annat hem. Hon behövde en ny familj som kunde tillgodose hennes behov av plats och motion.
Det var en smärtsam insikt särskilt som Stella hade blivit ett stöd och en fast punkt för mig under de senaste åren.

Jag skärpte mig och efterlyste en kärleksfull familj på Facebook. Många hörde av sig och de flesta verkade riktigt bra, men till slut fastnade jag för familjen Andersson. Vi bestämde oss för att träffas hemma hos mig kommande helg.

Familjen bestod av Ester och Frank och deras två barn Johanna, 10 år, och Simon, 8.
Det kändes rätt i samma stund som de steg in genom dörren. Stella dansade runt och var överlycklig för uppmärksamheten.
Oh, vad fin hon är, sa Ester och klappade om Stella.

Min hund tittade lycklig från Ester till mig och jag visste att denna familj var rätt. Det var en märklig och sammansatt känsla. På ett sätt hade jag nästan hoppats att Stella skulle vara mer reserverad mot främlingarna, så att jag kunde skjuta upp bortlämnandet ännu en liten tid.

Jag förstår att det är svårt för dig. För många år sedan var jag i samma situation, berättade Ester och jag blev märkligt rörd över hennes ord.

Om du väljer oss som Stellas nya familj, fortsatte hon, så ska du veta att du är välkommen att passa henne så ofta du vill.

Nu visste jag med säkerhet att detta var en familj för Stella, och redan samma kväll körde jag över med hunden och hennes saker. Det var ju lika bra att få det överstökat.

Stella sprang lycklig in i deras hus och jag smet iväg meddetsamma.
När jag satt i bilen och blundade började tårarna trilla. Jag tänkte på allt som Stella och jag upplevt tillsammans, på hennes stora snälla ögon och mysiga kvällar när hon legat bredvid mig i soffan.

Det tog ett par månader att vänja sig vid att Stella inte fanns hos mig längre. Det var så tyst utan henne och lägenheten kändes underligt tom.

Jag hörde från Ester då och då. Hon skickade bilder på Stella och det var gulligt av henne att tänka på mig. När hon en dag ringde och undrade om jag ville passa Stella när familjen var på skidsemester svarade jag omedelbart ja.

När Ester och Frank lämnade av Stella gick det inte att ta miste på återseendets glädje. Men jag märkte också att mycket var annorlunda.

Stella ville inte längre ligga bredvid mig i soffan när jag tittade på tv. Hon ville hellre ligga på filten som hon fått med sig och som luktade familjen Andersson. Hon följde inte efter mig runt i lägenheten som hon brukade.

Det var så tydligt att Stella inte var min hund längre och först blev jag ledsen men sedan insåg jag att det ju var precis som det skulle.

Stella trivdes med sin nya familj och när de kom tillbaka efter en vecka hoppade hon lycklig in i deras bil. Jag stod på trottoaren och vinkade.

Tillbaka i lägenheten var det åter tyst och stilla, men det var helt okej för jag visste ju att Stella hade det bra och att jag hade gjort det rätta.

Här hittar du fler LÄSARBERÄTTELSER

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…