Annons
Annons


En läsare berättar: Min fyraåring glömdes på utflykten

Hur kan man kontrollräkna barnaskaran efter det att bussen kört sin väg? Det var vad som hände då min son försvann. Min Kalle, fyra år, var plötsligt ensam i världen.


gosse2

Jag tror att det är alla småbarnföräldrars mardröm att deras barn ska komma bort eller bli bortförda.
Därför blev jag alldeles iskall inombords när jag blev uppringd av Kalles dagisfröken och fick veta att han ”kommit bort” under deras utflykt till centrum.
Det var första gången som de gjorde en halvdagsutflykt med de mindre barnen. Först skulle de åka buss ner till centrum, sedan äta på en hamburgerrestaurang och efter det besöka biblioteket. Drygt femton barn var det som skulle iväg tillsammans med tre dagisfröknar.
Kalle har ofta mycket spring i benen och har svårt att sitta still, men jag trodde mig veta att han lyssnade på fröknarna och gjorde som de sa åt honom.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Allt hade gått bra under dagen tills det var dags att åka tillbaka till dagiset. Kanske började barnen bli trötta eller så var de så uppspelta att de inte längre brydde sig så mycket om att lyssna på vad som gällde.
Först när barnen klivit av bussen, som genast körde vidare, började dagispersonalen räkna in barnen.
Efter att man kontrollräknat den allt grinigare barnaskaran först en gång, sedan en gång till, insåg man att ett av barnen saknades.
Kalle. Var fanns Kalle? Ingen var längre säker på om Kalle ens varit med på bussen eller inte.
Hans kompis Erik påstod att de suttit tillsammans men att Kalle gömt sig när det var dags att gå av. Matilda påstod att hon sett honom gå in på toaletten när de andra lämnade biblioteket. Ingen visste vem som hade rätt.
Hade han blivit kvar på biblioteket eller satt han fortfarande kvar på bussen som nu måste vara en bra bit bort?

Flera samtal ringdes innan man fick klart för sig att Kalle var på väg till bussgaraget.
Någon på bussen hade reagerat över att en så liten pojke börjat röra sig ensam ombord medan bussen körde och dessutom försökt kliva av vid en hållplats utan någon vuxen i närheten.
Chauffören larmade bussgaraget som i sin tur kontaktade polisen. En mötande busschaufför som slutat sitt pass för dagen tog honom med till bussgaraget där han togs emot med en banan och en Fanta.
Det var först när man visste att allt var väl med honom som man kontaktade mig så att jag kunde åka och hämta honom tillsammans med hans dagisfröken.

Allt slutade bra och jag är så tacksam mot den kvinnan som reagerade på bussen över att min son var ensam utan någon vuxen. För vad skulle ha hänt om han klivit av bussen ensam och börjat gå längs landsvägen där ingen visste vem han var?
När jag äntligen höll honom i famnen förklarade han att han hade gömt sig för att inte Maja skulle se honom. Hon hade nämligen hotat att krama och pussa honom och det var ju jättepinsamt…

Här hittar du fler LÄSARBERÄTTELSER

LÄS OCKSÅ


(14)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…