Annons


En läsare berättar: Plötsligt 
försvann synen

Jag hade varit singel länge efter en traumatisk relation. När jag äntligen vågade satsa på kärleken igen reagerade min kropp på ett konstigt sätt.


Ett mardrömsförhållande satte spår hos mig och blev förödande flera år senare.
Jag hade träffat en man på nätet som verkat fantastisk. Jag uppvaktades intensivt och känslan av att betyda så mycket för någon som i sin tur attraherade mig till den milda grad var oemotståndlig.

Annons

Martin och jag var djupt förälskade, men livet blev snabbt väldigt komplicerat. Jag hamnade i ett tillstånd där jag till slut varken visste ut eller in.

Martin var dynamisk och intensiv och kunde prata bort mina tvivel. Mitt eget förnuft tystades av hans egensinniga logik. Hur diskuterar man med någon som är övertygad om att han alltid har rätt – och är beredd att säga vad som helst för att bevisa det? Det går inte.

Vi tillbringade två år tillsammans. Det var mycket passion, men också en växande förvirring. Jag förstod mig inte på honom. Han hade ett enormt ägandebegär, samtidigt som han sexchattade med andra kvinnor. Martin lyckades få det till att det var mitt fel. Jag väckte ju känslor, men var inte alltid tillgänglig för hans kärlek…

Jag tog mig ur relationen.

När jag ville flytta reagerade han som om det var ett skämt. Sedan gjorde han allt för att vinna mig tillbaka, charmade, försökte övertala, anklagade mig och fick vredesutbrott.

Det gick nästan fem år innan jag träffade Markus. Vågade jag satsa på kärleken igen? Jag vaknade på nätterna och var livrädd. Tänk om han inte var den jag trodde? Jag hade ju haft fel förut.

Samma dag som vi skulle träffas för andra gången försvann synen på ena ögat. Vad var detta? Jag la mig på sängen och försökte ta det lugnt. Efter tio minuter verkade problemet vara borta och jag ringde min syster. Hon tyckte jag skulle ringa sjukvårdsupplysningen, men jag ville vänta. Nu var jag ju okej igen.

På väg till dejten den kvällen började jag se suddigt igen, men det gav med sig innan jag kom fram.

Markus och jag hade ännu en lyckad dejt och skildes åt med en kyss. Men när jag borstade tänderna försvann min spegelbild i ett töcken.

Morgonen därpå ringde jag vårdcentralen. Eftersom den fysiska undersökningen inte visade något började man leta andra orsaker. Till slut förstod man sambandet; min rädsla för relationer skapade så mycket stress att den orsakat synrubbningar.

Jag fick gå i terapi och berättade allt för Markus. Han hjälpte mig igenom perioden på ett fantastiskt sätt. Att se den sidan hos honom fick mig att falla ännu mer.

Vår relation i dag baseras på tillit och lojalitet. Jag är väldigt lyckligt lottad.■

Här hittar du fler LÄSARBERÄTTELSER


(29)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…