Annons
Annons


”En man som heter Ove” kan bli Hollywoodfilm

Filmen "En man som heter Ove" blev omåttligt populär hemma i Sverige. Men framgångssagan är inte slut än – nu kan nämligen filmen produceras i ny tappning i Hollywood, skriver Expressen.


Rolf Lassgård som Ove i ”En man som heter Ove”. Bild: IBL Bildbyrå

1, 7 miljoner svenskar såg ”En man som heter Ove” på bio, vilket gör den till en av de största bioframgångarna i Sveriges någonsin. Huvudrollsinnehavaren Rolf Lassgård vann en Guldbagge för sin rollprestation och filmen kammade hem två Oscarsnomineringar.

Annons

Och framgångarna verkar ännu inte ha nått sitt slut – nu skriver Expressen att rättigheterna till filmen kan säljas till USA.

– Det finns ett intresse av en amerikansk version och samtal pågår. Det är vad jag kan säga just nu, säger Fredrik Wikström Nicastro på svenska produktionsbolaget Tre Vänner till tidningen.

Ska bli klart inom kort

Ännu är ingenting klart, men förhoppningsvis faller allt på plats inom den närmsta tiden, enligt Expressen. Redan nu har filmen visats i över 50 länder och dragit in 30 miljoner kronor bara i USA, skriver tidningen.

När filmen Oscarsnominerades tidigare i år var det i kategorierna bästa utländska film och bästa smink. Filmmakarna fick lämna festligheterna utan pris, men nomineringarna har uppenbarligen gett ringar på vattnet.

Expressen skriver att flera andra nominerade filmer redan har rönt internationella framgångar. Exempelvis har den tyska filmen ”Min pappa Toni Erdmann” redan fått klartecken för en re-make, troligen med Jack Nicholson i huvudrollen.

Läs också: Rolf Lassgård petad från Oscarsgalan

Lassgård i Hollywood

Vem som ska spela Ove i en eventuell amerikansk tappning är ännu oklart. Men att vi får se Rolf Lassgård, som hyllades för sin roll som Ove, på en internationell bioduk inom en inte alltför lång framtid är däremot klart. I den stjärnspäckade Hollywoodrullen ”Downsizing” spelar han en forskare, skriver Aftonbladet.

– Jag spelar forskaren som knäcker idén hur vi ska lösa världens framtid, genom downsizing. Forskaren försöker med både sig själv och andra. Så ni får se både mig och Matt Damon nedkrympta till 12,9 centimeter … Det blir en väldigt speciell film, säger Lassgård till tidningen.

Förutom Rolf Lassgård och Matt Damon medverkar andra Hollywoodstjärnor som Kristen Wiig, Christoph Waltz, Alec Baldwin, Neil Patrick Harris och Jason Sudeikis. Filmen väntas ha premiär i slutet av 2017. Innan dess kan man se Rolf Lassgård i norska storfilmen ”Lejonkvinnan” som har premiär den 7 april, skriver Aftonbladet.

”En man som heter Ove” är regisserad av Hannes Holm och bygger på Fredrik Backmans succéroman med samma namn.

Text: Minna Wallén-Widung

Läs också: Fem spännande saker du kanske inte visste om Rolf Lassgård


(122)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…