Annons
Annons


En nybörjares första jul!


Jehovas vittne firar jul

Erik är uppfostrad som Jehovas vittne men fick lämna församlingen när han kom ut som homosexuell. Här öppnar han julklappar tillsammans med pojkvännen Marko och Komikern Kalle Lind.
Foto: SVT

Erik är uppfostrad som Jehovas vittne men fick lämna församlingen när han kom ut som homosexuell. Komikern Kalle Lind har följt hans livs första julfirande.

Hur firar man egentligen jul? Erik växte upp som Jehovas vittne och man firade inte jul i hans familj. Men efter hans utträde ur församlingen ska han nu bli som alla andra och göra det mest normala av allt.

Annons

Roliga timmen
Erik Engkvist hade traditionellt tjejiga intressen och den sortens uppmärksamhetsbehov som gör att man syr glammiga kläder till roliga timmen – många tror kanske att han i och med det utsattes för omgivningens hån.

Gilla Allas.se på Facebook

Klippte banden med familjen
Men Erik själv menar att hans uppväxt var lycklig och okomplicerad. Komplicerat blev hans liv först när han erkände för sig själv att han var homosexuell och, framför allt, när han valde att också leva som homosexuell. Det gick inte att göra inom församlingen. Därför lämnade han Jehovas vittnen, med påföljden att hans nära och kära klippte banden till honom.

Första julfirandet
Filmaren Kalle Lind följer Erik när han, för första gången i sitt liv, förbereder sig för julfirande. Samtalen kom inte bara att handla om julen utan även om normalitet. Kan man säga att Eriks avvikande men lyckliga uppväxt var onormal? Eller är våra föreställningar om vad som är normalt onormala?

Kalle Lind är radiopratare, filmare och manusförfattare.Tidigare har han bland annat skrivit manus till SVT:s serier ”Häktet”, ”Hej rymden” och”Skägget i brevlådan”, 2008 års julkalender.

Jul för nybörjare: Tisdag 16 december, kl 22.45, SVT2


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…