Annons
Annons


En så’n härlig Cykel-tur!
Familjen Negeri-Sima och Envall på Allas Cykel-tur. Foto: Jennifer Nemi

Familjen Negeri-Sima och Envall på Allas Cykel-tur. Foto: Jennifer Nemi

Det blev en härlig cykeldag för deltagarna i Allas Cykel-tur i lördags. Flera hundra cyklister trampade igång från tretton olika platser över hela landet.
– Det var ett bra upplägg och det fina höstvädret gjorde dagen till ett lyckat arrangemang, tycker Ingvar Karlsson på Cykelfrämjandet i Vetlanda.

Annons


Ungefär hälften av Cykelfrämjandets 28 kretsar hade hörsammat inbjudan, bland andra Borås. Dit hade Anette Lorentson från Göteborg tagit sig. Eftersom hennes egen krets inte var med i år packade hon helt sonika in cykeln i bilens bagage och tog sig ända till Borås för att få vara med.

Gilla Allas.se på Facebook

Väl framme fick Anette, liksom övriga deltagare, ett litet startkit med vattenflaska, ett prov på schampo/balsam, en liten sminkväska och en Allas – en mycket uppskattad påse! Funktionärerna fick även en cykelväst och en tre-månaders prenumeration på Allas som tack för sin insats.

Ett uppskattat start-kit. Foto: Jennifer Nemi

Ett uppskattat start-kit. Foto: Jennifer Nemi

Allas Cykel-tur är ett motionslopp för hela familjen i samarbete mellan Cykelfrämjandet och Allas och kördes i år för första gången. Loppet kryddades med bland annat uppträden, korvgrillning och en fråglek.


Trevlig familjerunda

I Stockholm hade Norrort fixat med en trevlig familjerunda på Järvafältet. Vilken bland annat lockade Sollentunafamiljen Christer Envall och Rebeka Negeri-Sima med barnen Emilia och Ellinor.

I Varberg cyklade man till Södra Näs Camping där GB-gubben bjöd på glass och ballongkonstnären Martin Malje bjöd på fin ballongkonst.

Tipslappar delades också ut till alla deltagare där det gällde att tippa fem rätt så är man med i utlottningen av en fin cykel från Mustang. Vinnare och rätt svar publiceras i Allas nr 45 som kommer ut den 4 november.

Allt som allt en underbar cykeldag. Tack till alla som gjorde den möjlig! Vi hoppas kunna göra om den nästa år.

Deltagarnas egna bilder:

Göteborgskan Anette Lorentson tog sig till Borås

Göteborgskan Anette Lorentson tog sig till Borås

Anita Persson i Varberg fotograferade ballongkonstnären Martin Malje...

Anita Persson i Varberg fotograferade ballongkonstnären Martin Malje...

...GB-gubben som bjöd på glass på turen till...

...GB-gubben som bjöd på glass på turen till...

... Södra Näs camping.

... Södra Näs camping.

Den här härliga bilden skickades in av Rebeka Negeri-Sima och kommer från Bögs Gård, Järvafältet.

Den här härliga bilden skickades in av Rebeka Negeri-Sima och kommer från Bögs Gård, Järvafältet.(9)
(0)


Annons

  • Hej

    Långrandig!, långtidsprenumerant på tidningen missade loppet då vi var bortresta MEN vill dock berätta att jag kör lådcykel med en bebis och två små barn i dagligen och varför har inte småbarnsföräldrar upptäckt de STORA fördelarna med lådcykel. Så otroligt smidigt och tidssparande kraft denna uppfinning ger.

    Sofia, nuförtiden egenföretagare på lådcyklar, 3barnsmamma och ett antal uppdrag till i min vardag
    p.s Om cykeldagen kommer finnas i mina hemtrakter nästa år så ska jag ta nästan hela familjen i min låda och cyklar loppet

  • mikael

    Så härligt det låter, Sofia. Hoppas att vi kan göra om det igen…


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…