Annons
Annons


En tiggares lägerliv

Aldrig har så många tiggt på Sveriges gator som nu. Vilka är människorna som kommer hit? Vad hoppas de på? Dokumentärserien Ett bättre liv belyser situationen för de 4 – 5 000 EU-medborgare som just nu tigger på svenska gator.


I kvällens avsnitt träffar vi Carmen, som lämnat sina barn för att tigga ihop pengar i Sverige. Och så besöker vi Sveriges första kåkstad, som ligger i Malmö. Foto: Agnesfilm

I dokumentären ”Ett bättre liv” träffar vi Carmen, som lämnat sina barn för att tigga ihop pengar i Sverige. Och så besöker vi Sveriges första kåkstad, som ligger i Malmö. Foto: Agnesfilm

Många av dem som tigger är romer från Rumänien och Bulgarien. I det första avsnittet får vi träffa Carmen, som lämnat sina barn för att tigga ihop pengar i Sverige. Och så besöker vi Sveriges första kåkstad, som ligger i Malmö.

Extremt utanförskap

I serien sätter vi fokus på de individer som lämnat sina hem och sökt sig hit för att hitta ett bättre liv. Diskriminerade, fattiga och i ett extremt utanförskap.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Vi får höra deras berättelser långt bortom mediabruset och får en unik insyn i hur liver ser ut på gatan och varför livet ändå är bättre här än där de kommer ifrån.

Tillfälligt och permanent

I följande avsnitt möter vi flera av de människor som sökt sig til sverige i sökandet efter ett bättre liv. Antingen tillfälligt för att skicka pengar hem till sina barn, eller hela familjer eller byar som bestämt sig för att bygga upp ett nytt liv i ett nytt land. Bland annat har vi följt livet inifrån lägret på en industritomt i Malmö under fyra månader. Sveriges första kåkstad.
Ett bättre liv: Tisdag 20 oktober kl 22.15, i SVT2 (del 1 av 5)

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…