Annons
Annons


En titt på Afrika – med nya ögon!


surikaterna i Kalahari

Möt surikaterna i Kalahari . © BBC

BBC:s jättesatsning Afrika visar upp kontinenten på ett sätt vi aldrig sett förut. Det är en resa genom fem olika regioner, från vild terräng till intima möten med fascinerande djur. Serien blev en stor tittarsuccé i England.

Annons

Med start på söndag kväll går resan från Atlasbergen till Godahoppsudden, från Kongos djungel till Atlanten. Berättare är David Attenborough.

Lurade på maten
Resan inleds i Kalahari, Afrikas äldsta landskap och ett av de torraste. En så pass krävande miljö kräver i sin tur smarta anpassningar. Här möter vi surikaterna som blir lurade på sin mat av en uppfinningsrik fågel. Och får se hur Namiböknens djur lärt sig överleva på daggen som kommer från havet.

Gilla Allas.se på Facebook

Apor med redskap
Vidare besöker vi Centralafrikas lågland med en regnskog lika stor som Indien. Här stjäl schimpanserna vildbinens honung med hjälp av redskap, här skapar elefanterna egna mötestorg och här badar flodhästarna i vågorna där skogen möter Atlanten. Det handlar också om savannen och trots att det gjorts oräkneliga filmer om detta finns nya historier att berätta. Varje episod av Afrika utlovar intima möten med extraordinärt naturliv och äventyrliga resor till oupptäckta platser.

Afrika: Söndag 17 februari, kl 19.00. SVT2


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…