Annons
Annons


En trädgård på liv och död!

Man behöver inte åka till tropiska länder för att uppleva spänning och exotisk skönhet i naturen. I filmen Trädgårdens hemligheter får vi följa med på en safari i småkrypens värld – fylld av spänning och dramatik – och detta i en vanlig villaträdgård.


En trollslända har just förvandlats från larv till vuxen slända. Foto: SVT

En trollslända har just förvandlats från larv till vuxen slända. Foto: Hans Berggren, SVT

Sveriges främste makro-fotograf, Hans Berggren, skildrar med klassisk stil vad som händer i en vanlig svensk villaträdgård under fyra årstider.

Under ytan

Vad sker för spännande när man bokstavligen tittar in under ytan? Från trollsländor som ”blir till” via vår-spralliga småfåglar till grodyngel i dammen.

Annons

Här möter vi den nykläckta ollonborren som mödosamt kryper fram ur marken bara för att anfallas av en hord av hungriga svartmyror. Men också hur den fiffiga hackspetten ordnar sitt eget saftkalas i den savande lönnen.

Liv och död

Nere i dammen pågår en ständig kamp på liv och död. Vem kunde tro att en liten mask skulle kunna fånga en snabbsimmande vattenloppa? Vi får också bevittna den unga taltrastens utdragna kamp mot en mördarsnigel. Hur det går? Ja, det och många andra hemligheter avslöjas i den här filmen som tagit 3 år att färdigställa.

Gilla Allas.se på Facebook

Trädgårdens hemligheter: Tisdag 31 maj, kl 20.00 i SVT1

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…