Annons
Annons


Enmansorkester i säsongens sista Så ska det låta


Christer Sjögren och Gunhild Carling

Christer Sjögren och Gunhild Carling i säsongens sista Så ska det låta. Foto: SVT

Nej, det är inte av besparingsskäl Peter Settman bjudit in enmansorkestern Gunhild Carling till Så ska det låta.  Hon ska inte ersätta husbandet!

Däremot ska hon tävla tillsammans med sångaren Christer Sjögren som även bjuder upp till dans i säsongens sista program. Christer  och Gunhild Carling möter dansbandssångerskan Elisa Lindström från Elisas och Hasse Kvinnaböske Andersson.

Annons

Christer går loss med allt från amerikansk 40-talsstandard till Lady Gaga. Han gör duetter med Gunhild och hon har förstås trumpeten beredd. Danskampsvinnaren Elisa visar att hon kan sjunga både rock och visa tillsammans med veteranen Hasse. Countrymannen från Kvinnaböske som var den förste i Så ska det låtas historia som spräckte glasgolvet.

Prisad i Norge
Christer Sjögren, 61, kallas för Sveriges Dansbandskung trots att det är många år sedan han slutade som sångare i kultbandet Vikingarna! 2008 firade han 40-årsjubileum som artist med en stor jubileumsshow och med att tävla i Melodifestivalen med ”I love Europe” där han gick till final i Globen. I år ställde han upp igen med en duett ihop med Lotta Engberg dock utan att gå vidare. Christer är även mycket populär i Norge. 2005 utnämndes han till riddare av första klassen av Den Kongelige Norske Fortjenstorden för sin insats för Norge genom åren! Christer sjunger för sjätte gången i Så ska det låta.

Multiinstrumentalist
Gunhild Carling, 36, jazzmusiker, multiinstrumentalist och sångerska slog igenom i Allsång på Skansen 2010 där hon spelade på tre trumpeter samtidigt! Hon har även setts i SVT:s Dansbandskampen som jurymedlem. Gunhild är debutant i Så ska det låta men kan luta sig mot medtävlaren Christer som hon de senaste två turnerat med i hans julshow.

bara början”. Elisa är debutant i programmet.

Tar han med sig hunden?
Hasse Andersson, 64, kallas oftast bara för Kvinnaböske efter sin hemort i Skåne. Sångaren och låtskrivaren slog igenom redan 1980 med ”Skomagar Anton” som sålde en halv miljon plattor. Men det är ändå ”Änglahund”, två år senare, där han försynt undrar om han får ta hunden med sig in i himlen som blivit Hasses signaturmelodi och extra smeknamn. Och som han på sin genuina skånska ständigt får höra önskemål om och gärna sjunger. Hasse gör sitt andra besök i Så ska det låta.

Så ska det låta: Söndag 8 april, kl 20.00. SVT1


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…