Annons
Annons


Ernst väljer svenskodlat!

I populära tv-programmet ”Sommar med Ernst” bjuder Ernst Kirchsteiger på mängder av tips och idéer om hur du kan skapa härliga miljöer. Han planerar, inreder, snickrar, målar, planterar växter och gör vackra buketter. Och det är självklart svenskodlade säsongsväxter som gäller. Här är några av hans favoriter!


Sommar med Ernst

Svenskodlade krukväxter skapar stämning i ”Sommar med Ernst”. Foto: Blomsterfrämjandet/Sara Stenvall

Sommar med Ernst

Ernst Kirschsteiger har valt svenskodlat. Foto: Cecilia Möller/TV4

Några av Ernst favoritväxter

Läs också: 10 underbara citat från Ernst Kirschteiger

Pelargoner. Ernst älskar pelargoner! Gamla sorter, doftande sorter och sorter med vackert mönstrade blad hör till favoriterna.’Karna’ och ’Drottningminne’ är sorter med lång historia som åter finns i odling och som passar perfekt i gamla miljöer. Mårbackapelargonen som har ljusrosa blommor med rosa ståndarknappar och rostrött pollen är ytterligare en ögonsten.

Annons

Hängbegonia blir extra vacker på en piedestal.

Hängbegonia. En härlig klassiker som gör sig bra på piedestal eller i ampel. Växtsättet är kraftigt och blomningen är riklig. Blomman används mest ute men fungerar även i uterum. Vattna och gödsla med måtta, annars får du mer blad än blommor! Hängbegonia har en knöl som kan förvaras som nedvissnad under vintern vid 18-20 grader med helt torr jord. Plantera sedan om knölen framåt vårkanten.

Lyckliga Lotta. En söt krukväxt att bli glad av och som fungerar utmärkt både inne och ute. Blomman får aldrig torka ut. Får den  en liten skvätt vatten varje dag ger Lyckliga Lotta blomsterglädje under lång tid. Den inns i många färger vilket gör den lätt att använda i olika miljöer.

Slideranka. Tack vare sitt skira växtsätt skapar den lugn och trivsel var den än placeras! Det finns både stor och liten slideranka och det som skiljer är främst storleken på bladen. Fungerar utmärkt såväl ute som inne, ensam eller tillsammans med andra växter. Såklart även en av Ernsts favoriter!

LÄS OCKSÅ


(22)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…