Annons
Annons


”Esset” minns mest igen


Den som minns mest i Sverige 2013 är Jonas von Essen. Det stod klart när femte upplagan av SM i Minne avgjordes på Chalmers Innovation i Göteborg i helgen. Jonas försvarar därmed sin titel från 2012.

Annons

Silvret gick till Marwin Wallonius, Stockholm, som också försvarade sin placering från 2012. Ny trea blev Florian Minges från Lerum och Emma Andersson, som tog hem juniorklassen. Segrare av Swedish Memory Open blev regerande världsmästaren Johannes Mallow, som också slog tre av hela sex nya världsrekord som regnade in i helgen.

Gilla Allas.se på Facebook

Jonas von Essen tog hem en relativt enkel seger i den femte upplagan av SM i Minne som avgjordes på Chalmers Innovation i Göteborg. Han tog också två nya svenska rekord genom att memorera 59 namn på fem minuter och den exakta ordningen på en blandad kortlek genom att bara titta på den en gång under 36.94 sekunder. En stark prestation med tanke på att Jonas vaknade med 39 graders feber på första tävlingsdagen.

– Jag är mycket nöjd med dagen och var orolig att jag inte skulle orka fullfölja. Men det slutade ju på bästa sätt med svenskt rekord i sista grenen och under 40 sekunder i den gren där jag jagat ett tag nu,” säger Jonas von Essen, en glad nu tvåfaldig svensk mästare i minne Jonas von Essen.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…