Annons
Annons


Ett första tips från Malmö


Blir det Ralf och Ulrik som går vidare till finalen från Malmö?

Ralf Gyllenhammar och Ulrik Munther till final och Behrang Miri och Army Of Lovers till andra chansen! Det är Allas tips efter första dagens repetitioner i Malmö.

Det är alltid vanskligt att tippa låtarna i Melodifestivalen. Vissa sätter sig direkt , några behöver flera lyssningar medan andra aldrig tar sig. Och det man tycker idag kanske är helt annorlunda imorgon.

Annons

Men Allas Mikael Frohm sticker ut hakan och ger ett första omdöme efter första dagens repetitioner i Malmö Arena.

Gårdagens disco?

Rockin’ The Ride – Army of Lovers, Betyg: 3
Låt: Visst låter det Army of Lovers. En barnramsa med mycket fart; Na na na na na na! Budskapet är att alla får vara med och det känns som att vi har hört låten förut (bra i sådana här sammanhang), men den sätter sig.
Scenshow: La Camilla som världens drottning i en gyllene tron medan Barda, Bard och alla andra dansar kring henne. Mycket naken hud och konfetti på slutet.

Riv i rösten.

Must Be Love – Lucia Pinera Betyg: 3
Låt: Up-tempoballad med bra gung i refrängen och en duktig sångerska med lite riv i rösten. Snygga körstämmor.
Scenshow: Nja, hatt och neongul nagellack på sångerskan – är det show?

Hur ska det är sluta?

You – Robin Stjernberg Betyg 3
Låt: Minns ni The Voice med John Farnham? Den här är en låt i ungefär samma stil, men med lite mindre pretentiös text. Robin Stjernberg gör den bra, men det blir lite tjatigt även om trumkompet ger den ett lite eget språk och gör att den sticker ut.
Scenshow: Inte mycket. Robin går fram och tillbaks över scenen medan en bunke dansare försöker skaka liv i arrangemanget.

Sylvia dansar på i Malmö.

Trivialitet – Sylvia Vrethammar Betyg: 2
Låt: Det här är Sylvia Vrethammar ! En liten trivialitet som skulle kunna vara hämtad från Ipanemas strand i Rio. Hon gör den med all den rutin hon har och sparar på krutet till finalsändningen. Det här är en låt som alla över 50 känner igen sig i. Känns dock en aaaaning omodern för Melodifestivalen 2013. Hade passat bättre 1972.
Scenshow: Några försiktiga bossa-steg med en dansare . I övrigt mest en dans kring scendekoren ”SYLVIA” i ett par meter höga bokstäver.

En grabb det slår lågor om.

Bed On Fire – Ralf Gyllenhammar Betyg: 5
Låt: En stark sångare med en powerballad som hämtad ur Guns n’ Roses överskottslager. Låten är egentligen värd mer än tre minuter, men ett smart arrangemang får ut mycket nog.
Scenshow: Ensam med ett vitt piano låter kanske inte speciellt kul, men Ralf lever ut så mycket att man tror att både han och pianot ska lyfta när som helst. Och när man ser drar på med världens eldshow på scen, blir det riktigt effektfullt!

Reclaim the streets? Nej, Behrang Miri!

Jalla Dansa Sawa – Behrang Miri Betyg: 4
Låt: Om Army of Lovers står för gårdagsdisco så är det här dagens. Tillsammans med sina duktiga körsångare serverar Behrang Miri en allsångship-hop med adress Allsång på Skansen. Budskapet är också här att alla ska med – och det fixar dansarna!
Scenshow:Mycket dans och rörelse både på och utanför scen. Ungefär som en som en gatufest med Reclaim the streets. Häftigt

En snygg men snårig uppgift.

Breaking The Silence – Terese Fredenwall Betyg: 3
Låt: En vacker men svårfångad ballad, inte helt okomplicerad att sjunga. Terese gör vad hon kan men det lyfter aldrig, jämntjockt.
Scenshow: Här är det kamerorna (och anar jag en fläkt?) som får göra jobbet.

Ulrik och kepsen – ett eget varumärke?

Tell The World I’m Here – Ulrik Munther Betyg: 3
Låt: Ulrik Munther har vuxit till sig och fått en lite tuffare låt att bita i. Men det blir forfarande lite pojkbandpop över det hela. Ulrik jobbar på bra och varvar upp på slutet och gör en godkänd insats.
Scenshow: Inte mycket. Det är Ulrik, kepsen och bakom ryggen ett bildspel som börjar i rymden och slutar i en storstad någonstans på jorden.

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…