Annons
Annons


Ett halvår bakom kulisserna på Eurovision


Bonnie Tyler under ESC

Bonnie Tyler under ESC 2013. Foto: SVT

Jeanette är djurrättsaktivist och schlagernörd. Albana är inte ett dugg intresserad av schlager, men brinner för albansk folkmusik. Deras uppdrag är att ta hand om utländska artister som kommer till Malmö under Eurovision Song Contest.

Annons

I dokumentären Tänk om Bonnie Tyler har päls får vi följa med bakom kulisserna på Eurovision Song Contest från den första rekryteringen av volontärer i december 2012. Vi är med hela vägen fram till finalen på Malmö arena 18 maj.

Gilla Allas.se på Facebook

Prestigefyllt uppdrag
Ett av de mest prestigefyllda uppdragen som volontär under tävlingen är att vara delegationsvärd. Varje land har minst två delegationsvärdar som kan landets språk och som hjälper till med allt som behöver fixas under de två veckorna artisterna är i Malmö.

Kvinnofest och demonstration
Tempot är högt och arbetsuppgifterna många. I gengäld får delegationsvärdarna en unik möjlighet att arbeta nära artisterna på ett av världens största underhållningsprogram. Under vägen fram till festivalen får vi också bland annat följa med på kvinnofest med en albansk kulturförening och på demonstration med djurrättsaktivister.

Programmet är gjort av SVT-medarbetarna och journalisterna Fredrik Svenningsson och Bernard Mikulic.

Tänk om Bonnie Tyler har päls sänds måndag 3 juni kl 18:30 i SVT1


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…