Annons
Annons


Ett recept på kärlek – fransk specialitet för första dejten!


tartare david rathgeber

Alla hjärtans dag är ett utmärkt tillfälle att imponera med sina kulinariska färdigheter, så varför inte låta sig inspireras av det franska köket?

Sajten Elitsinglar har kontaktat den franske kocken David Rathgeber från restaurangen ”L´Assiette” som komponerat det ”perfekta receptet” för en riktigt romantisk första dejt.

Annons

Oavsett om den första dejten äger rum i en restaurang eller hemma, så är den första delade måltiden ofta väldigt betydelsefull. ”I ett land som Frankrike, där vi tycker om att spendera mycket av vår tid med att äta kan många saker hända, du kan älska, du kan bråka, skratta, göra slut, bli förlovad… Dessa ögonblick är väldigt viktiga.” säger David Rathgeber.

Gilla Allas.se på Facebook

För att kunna förföra med matlagning, så råder Rathgeber att ta hänsyn till gästens smak. Enligt honom så är valet av afrodisiakum-ingredienser inte särskilt smakfullt, åtminstone inte för en första dejt.

Det är ett välkänt faktum att du kan dricka te med Asiatisk mat, men desto mer sällsynt när det kommer till det franska köket. Utmaningen till trots så jobbar Rathgebers partner, te-experten Nadja. L. Leury, med att hitta det perfekta teet som, liksom ett vin, bäst passar hennes partners rätter. Till detta receptet har Nadja valt ett gult kinesiskt te som heter ”Mending Huang Ya”.

 

Rathgebers Alla hjärtans dag-recept:

Tartar med citrusdressing

 Receptet är för 2 personer

 

• 10 blåa räkor från Kaledonien (går att byta ut mot vanliga räkor)

• 1/2 liten morot, hackad

• 1/2 schalottenlök, hackad

• 1/2 matsked olivolja

• 1 cl vitt vin

• 1 matsked grädde

• 1/2 matsked fruktkött från en citron

 

• Några blad färsk basilika

• 1/2 matsked pinjenötter

•  Urkärnade oliver, hackade

•  Salt och peppar

 

• Rödbetor, strimlade

• Sallad

 

1. Tina frysta räkor i kallt vatten i 5-8 minuter. Skala dem, behåll huvuden och skal för dressingen.

2. Citrusdressing: Fräs räkskal och -huvud i olivolja, lägg till morot och schalottenlök. Låt fräsa i ca 5 minuter under omrörning. Lägg till vinet och grädden och fyll på med vatten så att alla ingredienserna är täckta. Låt koka i 25 minuter. Sila och blanda med fruktköttet.

3. Tartaren: Hacka räkorna och blanda med de återstående ingredienserna (förutom rödbetorna, salladen och dressingen) i en skål som du tidigare kylt ner något.

4. Lägg blandningen i en kakform (ca 8-10 cm) och stjälp upp den i mitten av tallriken. Lägg sallad och rödbetor på toppen och droppa dressingen över.

Receptet kommer från elitsinglar.se

 

 

 


(1)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…