Annons
Annons


Ett tryggt och säkert Eurovision


Även vid Euroclub – mötesplats för artister, fans och media – är det säkerhetskontroll med metalldetektorbåge och vakter.

Bombhundar har sökt igenom arenan och ingen kommer in utan att ha gått igenom en säkerhetskontroll. Ända sedan i höstas har planeringsarbetet pågått med att göra Eurovision Song Contest till ett säkert evenemang.

Annons

Riskbedömningar och övningar har resulterat i en säkerhetsorganisation både på Malmö Arena och andra platser i staden där man har arrangemang.
Kravet från EBU (European Broadcasting Union) är att området runt arenan ska vara lika säkert som en flygplats.

Gilla Allas.se på Facebook

* Avspärrat område
* Enbart behörig, ackrediterad, personal
* Obligatorisk säkerhetskontroll för alla som ska in

Man har också låtit bombhundar söka igenom arenan, och hundarna kommer även att finnas på plats under evenemanget.
Det finns naturligtvis också en stor mängd poliser på plats vid en så här kallad ”särskild händelse”, och man har kallat in extra resurser från övriga Skåne, Kalmar, Kronoberg och Blekinge.

För Räddningstjänst Syd gäller det att vara beredda om olyckan skulle vara framme. De når alla platser i Malmö inom 10 minuter och kan inom loppet av 45 minuter bygga upp en större organisation med personal från hela Skåne.

Region Skåne uppger sig också vara väl rustade och har läkare, annan sjukvårdspersonal och ambulans på plats vid publika aktiviteter.

Det finns inga uttalade hot mot ESC i nuläget. Men utvecklingen följs noga under hela tävlingsperioden. Målet är att alla som befinner sig i Malmö ska känna att det är tryggt och säkert att befinna sig där.

Källa: Polisen


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…