Annons
Annons


Europa fantiserar om att älska med vältränade OS-atleter


 

Simmare är attraktiva! Det tycker hälften av kvinnorna i en stor undersökning om "varför vi tittar på OS".

En färsk europeiska OS-undersökning avslöjar vad människor egentligen tänker på när de tittar på OS i sommar. Den visar att män och kvinnor har olika teorier om atleternas talanger utanför spelplanen.

Annons

– Värme, svett, lycra och testosteron är faktorer som hettar upp tempen i OS, även hos tittarna. Enligt resultat från vår nya internationella studie visar svenskarna vara mest intresserade av att ha sexuella fantasier om OS-atleter än själva spelen, säger Ingvild Burgkardt, nordisk chef på C-date, Europa största casualdejtingssajt, som genomfört undersökningen.

Tittar på kropparna
Hela 79 procent av svenskarna fantiserar om att älska med vältränade sportstjärnor när de kollar på stora idrottsevenemang (68 procent i hela studien). 17 procent av svenska män och 21 procent av svenska kvinnor erkänner att de tittar på idrott endast för att se atleternas vältränade kroppar (precis som59 procent av spanjorerna).

När man ställde frågan ”Vilken är den ultimata kroppsformen för din älskare?”, svarade 50 procent av kvinnorna att de föredrar män som är lite större, som en simmare, medan 54 procent av männen väljer en atletisk kvinna: smal och muskulös.

Hur är de i sängen?
Ett annat intressant resultat i studien visar att kvinnor och män har motsatta teorier om atleternas förmågor i sängen. 76 procent av kvinnorna tror att atleter är bättre älskare än resten av oss som tittar på OS, eftersom de har mer uthållighet, medan män har en motsatt åsikt. 53 procent av männen tycker att atleter använder all energi i tävlingar och därför inte är bättre älskare än vanliga människor.

– Kvinnorna har nog rätt, eftersom det visar sig att manlig sexuell prestanda är relaterad till testosteronnivåer, som förstärks av att idrotta, berättar Ingvild Burgkardt på C-date.

Avstår från sex
När det gäller idrott och sex, uppmuntras många atleter att avstå från sex dagarna eller veckorna innan en tävling (Mohamed Ali berättade till exempel att han brukade avstå från sex i två månader innan en stor match).

– Vår studie visar att även icke idrottare i övriga Europeiska länder avstår från sex innan en viktig händelse, men inte i Sverige! Svenskarna struntar i att vila kroppen och väljer att njuta i alla fall: endast 10 procent avstår från sex innan en viktig händelse, jämfört med hela 98 procent av fransmän, fortsätter Ingvild Burgkardt på C-date.

Undersökningen genomfördes av C-date i Europa och Brasilien i juli 2012, och hade sammanlagt 32 290 respondenter.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…