Annons


Europas bästa hotellbar ligger i Göteborg


hotellbar

Restaurang Cuckoo’s Nest, en del av Radisson Blu Riverside Hotel i Göteborg, tilldelades nyligen priset som ”Bästa hotellbar” i den prestigefyllda tävlingen European Hospitality Awards. Detta är andra gången på kort tid som den speciella och väldesignade baren i Göteborg lyfts fram i de internationella finrummen.

Annons

Cuckoo’s Nest beskrivs bäst som en restaurang, bar och mötesplats på gränsen mellan genialitet och galenskap. Restaurangen ligger i Göteborg, beläget tre steg från kajkanten i det snabbväxande området Lindholmen Science Park. Detta är andra gången på kort tid som Cuckoo’s Nest nytänkande atmosfär och design uppmärksammas i internationella sammanhang. Förra året fick restaurangen ta emot priset European Hotel Design Awards inom kategorin ”Europas bäst designade bar”, och förra veckan togs priset som”Bästa hotellbar” emot under den färgsprakande galan European Hospitality Awards. Juryn motiverade valet genom att säga att de var imponerade av hur Cuckoo’s Nest hämtat inspiration från sin omgivning och skapat en destination för både gäster och lokalbefolkning. De lyfte fram viljan att ta risk, att våga utmana traditionella hotellbarer genom att skapa en mötesplats som avviker från normen.

Gilla Allas.se på Facebook

Ambitionen med Cuckoo’s Nest har hela tiden varit att skapa en unik mötesplats vid bryggkanten på Lindholmen – en plats som har blivit en symbol för framtidsvisioner. Området rymmer en samverkan och samhörighet mellan näringsliv och universitet på ett modernt och nyskapande sätt, och detta är något som Cuckoo’s Nest vill vara en del av. Resturangens interiör blandar inslag från vetenskapslabb med en känsla av ett gammalt bibliotek, och tanken är att upplevelsen ska vara rolig, spännande och unik.


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…