Annons


Europas bästa julmarknader

Allt fler svenskar kombinerar julshoppingen med en storstadsweekend. Här är listan över Europas bästa julmarknader!


julmarknad

London: Storfavoriten London levererar alltid, och speciellt perioden före jul, då dekoreras staden med spektakulära juldekorationer och erbjuder många olika julmarknader. Favoriterna är Christmas at Kew, Hyde Park Winter Wonderland och Winter i Hackney.

Annons

När: Från 19 november till 3 januari

Prag: Julmarknaderna i Prag kvalar in som några av Europas bästa! De är uppdelade på två torg i gamla stan med endast fem minuters promenad mellan varandra. Och med den vackra staden i bakgrunden kommer julstämningen garanterat att infinna sig.

Gilla Allas.se på Facebook

När: Från 28 november till 1 januari

Berlin: Berlin kan med all säkerhet kallas Europas julstad, med otaligt många julmarknader att välja mellan. Du hittar dem på Gendarmenmarkt, Alexanderplatz, Opernpalais och Potsdamer Platz. Friluftsmuseet Domäne Dahlem har också julmarknad på helgerna fram till jul, här finner du julverkstad för barn och mycket mer. Vill du ha nostalgisk stämning ska du ta dig till Slottet Charlottenburg.

När: Från 28 november till 20 december.

Bryssel: Utbrett över 2 kilometer i den gamla staden på Grand-Place finner vi ”Winter Wonder”, som inte enbart är en marknad utan mer som en festival. Marknaden har nyligen utsetts till Europas tredje bästa, men har som mål att bli bäst inom snar framtid! Där kan du hitta åkattraktioner, isbanan och parader – och naturligtvis säljstånd och matställen.

När: Från 27 november till 3 januari

Budapest: På julmarknaden Vörösmarty Square i Budapest kan du vandra bland de hundratals stånden som säljer unika juldekorationer och andra hantverk. Förutom det finns det utställningar och underhållning och dessutom förvandlas fasaden av byggnaden Gerbeaud till en stor adventskalender, där ett nytt fönster öppnas dagligen fram till julafton.

När: Från 13 november till 6 januari

Riga: Det sägs att traditionen att dekorera granen kom från Lettland och Riga. Om det är sant, vet vi inte, men vi kan garantera julstämning när du besöker julmarknaden i Gamla stan. Här finner du jul-workshops och en trevlig stämning. Bås med hantverk och delikatesser.

När: Från november 29 till 7 januari

Krakow: Gamla stan i Krakow är väldigt vacker, och perioden före jul är inget undantag. På Rynek torget vandrar du bland otaligt många stånd som låter dig frestas av alla läckerheter. Det finns även lokala hantverk såsom strumpor, hattar och smycken att fylla julklappssäcken med.

När: Från 29 november

Tallin: Julmarknaden i Tallin har i flera år varit på topplistan över Europas bästa marknad! Gamla stan i Tallin omtalas ofta som en ”saga” och har en fin miljö för traditionell julstämning. På marknaden kan du köpa allt som hör julen till och även få en glimt av tomten med hans renar på helgen.

När: Från 21 november till 8 januari

Barcelona: På julmarknaden Santa Llucia i Barcelona hittar du hundratals marknadsstånd och julkrubbor. Här kommer du i julstämning med musikaliska parader och fina utställningar.

När: Från 28 november till 23 december

Källa: Apollo


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…