Annons
Annons


Europas bästa loppmarknader!

Loppisar och secondhand-shopping blir allt mer populärt! Samtidigt som du kan fynda och hitta begagnade guldkorn är det också ett bra sätt att värna om miljön. Många passar på att fynda under sina utlandssemestrar och det finns flera spännande och välsorterade marknader runt om i Europa som är väl värda ett besök. Här tipsar vi om några!


loppmarknad

Resesöksajten Skyscanner har gjort en guide över några av de bästa europeiska loppmarknaderna.

Berlin – Flohmarkt am Arkonaplatz
Var: Arkonaplatz (Mitte)
Vad: Gamla lampor, smycken, julpynt och vackra second hand-klänningar bland mycket, mycket annat.
Öppettider: Söndagar mellan 10.00-16.00.
Billigaste tiden att resa: Januari.
Vad är en weekend i Berlin utan ett besök på någon av stadens många bra loppmarknader? Gör som tusentals Berlinbor och besökare varje söndag och ge dig ut på second hand-jakt. Loppmarknaden på Arkonaplatz är relativt liten men full av vackra ting som lockar mängder med besökare och i synnerhet många barnfamiljer (det finns några riktigt fina lekplatser i närområdet, perfekt att locka barnen med!). Är du intresserad av designprylar från 60- och 70-talen så är detta loppisen för dig.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

London – Portobello Market
Var: Portobello Road
Vad: Antikviteter, mat, second hand märkesvaror, hantverk med mera.
Öppettider: Måndag till onsdag 09.00-18:00, torsdag 09:00-13:00, fredag och lördag 09.00-19:00.
Billigaste tiden att resa: Februari.
En av världens mest populära loppmarknader (ja, det är den där från filmen Notting Hill). Här kan du hitta att från vackra äkta smycken och samlargrejer till vintagekläder och accessoarer. Loppmarknaden på Portobello Road är världens största marknad för antikviteter och ett av Londons mest populära besöksmål, räkna alltså med att det kan bli trångt och mycket folk här i synnerhet när vädret är fint. Din fyndjakt underlättas dock av det faktum att det finns mängder med härliga matställen här att stanna till på och samla ny energi.

Paris – Marché aux Puces de Saint-Ouen
Var: 138/140 rue des Rosiers, Saint-Ouen de Saint-Ouen
Vad: Allt mellan himmel och jord; möbler, kläder, antikviteter och gamla böcker.
Öppettider: måndagar 10.00 – 17.00, lördagar 09.00 – 18.00, söndagar 10.00 – 18.00
Billigaste tiden att resa: November.
Marché aux puces är Paris största loppmarknad med anor som sträcker sig tillbaka ända till 1800-talet. Över 11 miljoner besökare från hela världen kommer hit varje år för att fynda allt från lyxiga vintageväskor till unika böcker och gamla, charmiga leksaker. Marché aux puces de Saint-Ouen är en enorm marknad som som täcker flera hektar och som räknas till en av världens bästa loppmarknader, men trots sin popularitet är detta en loppis där man verkligen kan göra fynd i världsklass.

Budapest – Ecseri Piac
Var: Nagykőrösi út 156
Vad: Antikviteter, kläder, möbler, klockor med mera.
Öppettider: Måndag till fredag 08.00-16.00, lördag 08.00-15.00 och söndagar 08:00-13:00.
Billigaste tiden att resa: Februari.
Ecseri Piac i sydöstra Pest är en av Östeuropas största loppmarknader och en dröm för dig på jakt efter unika antikviteter eller kitschiga kvarlevor från den sovjetiska eran. Ta med dig gott med tålamod (det finns också mycket krams och falska varor på marknaden) och ställ in dig på att förhandla om priserna, du kan komma undan med att bara behöva betala hälften av ursprungspriset om du är tillräckligt skicklig. Lördag förmiddag anses vara den bästa tiden för ett besök på Ecseri-marknaden.

Barcelona – Els Encants Vells
Var: Carrer de Castillejos, 158 (nära Plaça de les Glòries Catalanes)
Vad: Barnkläder, vintagekläder, musikinstrument, böcker, skor med mera. Här finns både gammalt och nytt.
Öppettider: Måndag, onsdag, fredag och lördag mellan 07.00-20.00. Auktioner anordnas på måndagar, onsdagar och fredagar mellan klockan 07.30 och 08.30.
Billigaste tiden att resa: Januari.
Den bästa loppmarknaden i Barcelona har anor från 1300-talet vilket gör den till en av de äldsta marknaderna i Europa. Över 100 000 besökare kommer hit varje vecka och fyndar från de över 500 försäljarna. Marknaden finns sedan 2013 i en ny modern byggnad med utsikt över Agbar-tornet och är en sevärdhet i sig. Kom tidigt och avsätt lite tid för att strosa runt bland försäljarna och hitta de riktigt fina loppisfynden.

Amsterdam – Waterlooplein Market
Var: Waterlooplein 2
Vad: Skor, kläder, konst, möbler, elektronik, vinylskivor med mera.
Öppettider: Måndag till lördag 09.00-18.00.
Billigaste tiden att resa: November.
En charmig loppmarknad med hippe-känsla och mängder med roliga kuriosa. Det är på Waterlooplein Market som du hittar sånt som gamla fotografier, vinylskivor och vintagekläder. Här finns över 300 marknadsstånd och ett generöst utbud av kitsch. Loppmarknaden, som är en av de mest besökta i Amsterdam, har en historia som sträcker sig tillbaka till 1893.

Milano – Mercatone dell’Antiquariato del Naviglio Grande/ Navigli Flea Market
Var: Alzaia naviglio Grande
Vad: Antikviteter, böcker, leksaker, möbler, smycken med mera.
Öppettider: Sista söndagen varje månad (utom juli) mellan klockan 08.30-18.30.
Billigaste tiden att resa: Januari.
En av de största och populäraste loppmarknaderna i Milano; Mercatone dell’Antiquariato del Naviglio Grande har en unik atmosfär och ett fantastiskt läge vid kanalen i Navigli. Marknaden sträcker sig över två kilometer och lockar mängder med besökare. Stämningen är mycket trevlig och många kommer hit bara för att titta på människor och umgås. Loppmarknaden anordnas året runt och lockar flest besökare under de soliga dagarna.

Lissabon – Feira da Ladra
Var: Campo de Santa Clara
Vad: Allt mellan himmel och jord; böcker, gamla mynt, kuriosa, mosaik…
Öppettider: Tisdagar och lördagar, från 08.00-18.00.
Billigaste tiden att resa: Januari.
Lissabons största gatumarknad anordnas i distriktet Alfama och har anor som sträcker sig tillbaka till 1600-talet. Namnet ”Feira da Ladra” betyder ”Tjuvarnas marknad”, men låt inte detta avskräcka dig; det är inte tjuvgods som du kan fynda här. Böcker, militärprylar, gamla mynt och antikviteter är däremot det som bjuds ut till försäljning på denna klassiska marknad i den portugisiska huvudstaden.

Madrid – El Rastro
Var: Calle de la Ribera de Curtidores
Vad: Gammalt & nytt, allt från möbler till kläder och souvenirer.
Öppettider: Söndagar från klockan 09.00 till 15.00, året runt.
Billigaste tiden att resa: Januari.
Madrids största utomhusmarknad har hisnande 3 500 marknadsstånd och sträcker sig över flera gator. Marknaden har en historia som går tillbaka till medeltiden och är känd för sin underbara atmosfär. El Rastro är ett absolut måste för dig som befinner dig i Madrid. Här hittar du charmiga second hand-fynd till låga priser men också nya basvaror som kläder och elektronik och typiska souvenirer perfekta att köpa hem till familj och vänner. Avsluta en lång dags strosande på marknaden med en tallrik traditionella tapas och en kall cerveza.

Aten – Monastiraki
Var: Monastiraki Square
Vad: Allt från traditionella grekiska produkter till antikviteter, smycken och lädervaror.
Öppettider: Söndagar.
Billigaste tiden att resa: Februari.
I de gamla delarna av Aten, i närheten av antika Akropolis, anordnas stadens populäraste loppmarknad. På Monastriaki-marknaden kan du köpa både gamla mynt och krigsuniformer, smycken och möbler. Försäljarna förväntar sig att du prutar på priset, så var inte blyg! Ett tips är att komma redan tidigt på morgonen för att dela undvika den starka grekiska solen och dels för att hinna fynda innan marknaden stänger för siesta vid klockan 13.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…