Annons
Annons


Europeiska resenärer vill svettas på semestern

Vill du träna på semestern? Då är du inte ensam. Allt fler européer passar på att utnyttja semestern till träning. Spanjorer och fransmän är sportigast, medan danskar och engelsmän tar det desto lugnare.


yoga-pass

Även majoriteten av svenskarna anser att träning och resande går hand i hand. En resa är ett perfekt tillfälle att vidga sina vyer och testa nya träningsformer.

En undersökning från Expedia som omfattar 6 000 personer från tio europeiska länder visar att de allra flesta har träning i sikte när de planerar sin semester.

Annons

Drygt hälften av svenskarna (56 %) brukar undersöka träningsmöjligheter när de bokar resor. Spanjorerna är mest angelägna om att resmålet erbjuder träningsmöjligheter (89 %), medan engelsmännen är minst intresserade av detta (41 %).

Gilla Allas.se på Facebook

Träningsintresset märks inte bara när vi söker och bokar resmål utan också när vi packar resväskan. Drygt sex av tio svenska resenärer (62 %) låter träningskläderna följa med i bagaget. Internationellt sett är det återigen spanjorerna som toppar listan (94 %) och engelsmännen som hamnar i botten (46 %).

Väl framme på resmålet är det spanjorerna, tillsammans med fransmännen, som är de flitigaste motionärerna. 83 procent av spanjorerna och lika stor andel av fransmännen tränar i samband med resor. Bland svenskarna svarar över hälften (56 %) att de tränar på resan, vilket är högst bland de skandinaviska länderna. Bland engelsmännen tränar knappt fyra av tio (38 %) på resan.

Populäraste träningsformen bland semestrande européer, alla tio nationaliteter inräknat, är simning (59,6 %). Att gå på hotellets gym lockar framför allt danskar, irländare och svenskar medan fransmännen är i majoritet på tennisbanan. Runt volleybollnätet dominerar italienarna och när det gäller löpning och yoga dominerar tyskarna.

Även när vi ska utforska resmålet vill vi svettas. En ny trend är guidade löpturer, som främst tyskarna (13,4 %) hakat på.

Topplista – andel som tränar under semestern

1. Fransmän 83%
1. Spanjorer 83%
3. Tyskar 72%
4. Italienare 71%
5. Holländare 65%
6. Irländare 61%
7. Svenskar 56%
8. Norrmän 55%
9. Danskar 40%
10. Engelsmän 38%

Topplista – populäraste sportaktiviteter under resan bland européer
1. Simning
2. Löpning (utomhus)
3. Gym
4. Cykling
5. Yoga/Pilates
6. Gruppträning
7. Fotboll
8. Tennis
 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…