Annons
Annons


Eurovision i Malmö – en dröm som går i uppfyllelse!


Christer Björkman (längst till höger) var lite gladare vid sitt besök i Malmö i dag än senast det begav sig för 21 år sedan.

Det var mycket känslor när SVT och EBU höll sin första presskonferens i Eurovisions presscenter i Malmö på fredagen.
– Det är en dröm som går i uppfyllelse. Vi har hoppats på det här i flera år – och nu är vi framme, sa SVTs producent Martin Österdahl.

Annons

SVT startade planeringen i samma stund som Loreen gratulerades till segern i Baku ifjol. Och man var ganska klar redan då över att man inte ville fortsätta på den inslagna vägen med mastodontprojekt.

Gilla Allas.se på Facebook

– Vi siktade på en ny väg. Vi ville tillbaka till det ursprungliga och samtidigt utnyttja den nya tekniken och började därför planeringen under arbetsnamnet ”Back to the future” (tillbaka till framtiden).

Roliga videor
Och historien går bland annat igen i de små komiska videoinslagen som kommer att spelas upp under tv-sändningarna, med Petra Mede som ciceron. Och den nya tekniken märks bland annat i den gratisapp man tagit fram för mobiltelefoner och läsplattor.

– Med den kan man följa sändningen och får lite bakgrundsfakta om artisterna. Och framförallt kan man rösta med den. Och vi hoppas att den hjälper oss att få ännu fler att rösta i programmet, sa EBUs eventansvarige Sietse Bakker.

Malmö storfavorit!
Malmö var, med sin 195 olika nationaliteter, redan från början storfavorit i diskussionerna om vem som skulle få vara värd för Eurovision Song Contest 2013.

– Malmö är ju ett mini-Europa, en kokande gryta av nytänkande och företagsamhet och har vana vid stora evenemang.

En som trivs bra i Malmö är den svenske festivalgeneralen Christer Björkman:

– Det är lite speciellt och känslosamt att vara tillbaka efter 21 år.

Nya vykort
1992 deltog han själv i Eurovision Song Contest med Sveriges bidrag ”I morgon är en annan dag” ( slutade näst sist). Förutom att göra en storslagen tv-produktion vill Christer Björkman också plocka in lite mer humor och har även öppnat för en ny syn på de så kallade vykorten som visas före varje bidrags framförande. I stället för de vanliga videosnuttarna från värdlandet, har man spelat in videor med artisterna i deras hemländer.


(0)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…