Annons
Annons


Eurovision Song Contest 2016 hålls i Stockholm


Eurovision-song-contest-globen

SVT:s VD Hanna Stjärne. Foto: Janne Danielsson/SVT. Martin Österdahl, exekutiv producent för Eurovision Song Contest 2016. Foto: Johan Paulin/SVT. Globenområdet. Foto: Stockholm Globe Arenas.

Eurovision Song Contest 2016 avgörs i Stockholm. I maj nästa år tävlar artister från ett 40-tal länder om segern i Globen.

– Jag ser fram emot att välkomna hela Europa till Stockholm och ett av världens största tv-evenemang. Eurovision Song Contest är både en musikfest och en folkfest och i Stockholm ska vi bjuda på båda två, säger SVT:s vd Hanna Stjärne.

Annons

Arbetet med att bestämma var Eurovision Song Contest 2016 ska hållas inleddes direkt efter Måns Zelmerlöws seger i Wien för en dryg månad sedan – och det var länge en öppen fråga vilken stad som skulle få bli värd för tävlingen.

Gilla Allas.se på Facebook

Nu är det klart att platsen för evenemanget blir området runt arenorna i Globen-området i Stockholm – och att semifinalerna och finalen avgörs i Globen.

– Stockholm har kommit med ett helgjutet erbjudande som garanterar att evenemanget återigen tas till nästa nivå, säger Martin Österdahl, exekutiv producent för Eurovision Song Contest 2016.

Läs allt om Eurovision Song Contest 2016 och Melodifestivalen här

– Lösningen med flera arenor gör att vi kan producera Eurovision Song Contest i Globen, ha presscenter på Hovet och delegationsområdet i Annexet. Kronan på verket är möjligheten att göra Eurovision Song Contest ännu mäktigare under finalkvällen genom att införliva Tele2 Arena i evenemanget.

Överenskommelsen med Stockholms stad innebär att SVT ansvarar för alla delar kopplade till tv-produktionen, medan värdstaden Stockholm håller i logistiklösningar, festligheter för de medverkande delegationerna, tillresta fans och internationell press.

– Stockholm är musik. Vår stad kokar av aktivitet som kretsar kring musiken. Det kreativa ligger oss varmt om hjärtat och är något som vi vill ska märkas mer och tydligare i staden, säger Karin Wanngård, finansborgarråd i Stockholms stad.- Att få vara värd för Eurovision Song Contest ger oss möjlighet att förstärka och stimulera det engagemang som musiken skapar för både stockholmare och alla som vill resa hit för att på plats ta del av det svenska musikundret.

Eurovision Song Contest 2016 tider och datum:

10 maj kl 21.00 i SVT1 – Semifinal 1
12 maj kl 21.00 i SVT1 – Semifinal 2
14 maj kl 21.00 i SVT1 – Final

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…