Annons
Annons


Eurovisions klänningar visas i Stockholm i sommar


De spektakulära haute couture-klänningar som bars av programledaren Petra Mede under Eurovision Song Contest, designade av Jean Paul Gaultier och resultatet av fler än 1 000 timmar utsökt handarbete, kommer att vara en fast del av sommarens stora utställning på Arkitektur- och designcentrum.

Annons

Jean Paul Gaultier har en stor kärlek till Sverige och den svenska kulturen – schlager inte minst. Nu står det klart att klänningarna kommer att visas på sommarens stora utställning THE FASHION WORLD OF JEAN PAUL GAULTIER, From the Sidewalk to the Catwalk. De unika handgjorda klänningarna är resultatet av fler än 1 000 timmars arbete och krävde 10 sömmerskor för att skapa.

Gilla Allas.se på Facebook

Klänningarna kommer att visas vid sommarens utställning, som ger en unik chans att se Gaultiers haute couture på nära håll. I utställningen, som kan betraktas som en installation snarare än en retrospektiv modeutställning, visas över 120 originalkreationer från både haute couture och konfektionskollektioner, från tidigt 1970-tal och framåt. De flesta av plaggen har aldrig tidigare visats i Sverige och utställningen bjuder på privata inlån från bland andra Madonna och Pedro Almodóvar. Tv program, filmer, videoklipp, inspelningar från modevisningar, skisser och foton tagna av kända modefotografer och konstnärer som till exempel Andy Warhol, David LaChapelle och Cindy Sherman finns också att se. Stockholm är utställningens enda uppehåll i Skandinavien.

THE FASHION WORLD OF JEAN PAUL GAULTIER – From the Sidewalk to the Catwalk visas mellan 15 juni och 22 september på Arkitektur- och designcentrum. Utställningen är producerad av Montreal Museum of Fine Arts i samarbete med Maison Jean Paul Gaultier.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…