Annons
Annons


Eva har testat L7-dieten: Underbart att bli mätt och ändå rasa i vikt!

- Jag tänker fortsätta med L7 - för alltid! säger Eva efter att ha varit en av Allas testpersoner i tre månader. Förutom alla kilon hon gått ner har midjemåttet minskat med 15 centimeter! Och utan att behöva vara hungrig...


L7-Eva

Varför ville du testa L7?

Eva före L7-dieten.

Eva före L7-dieten.

Tidigare när jag försökt gå ner i vikt har jag gått upp ännu mer så fort bantningen var över. Jag mådde inte alls bra men orkade inte ta tag i det. Först då min gravida dotter blev sjuk och bad om hjälp med sin treårige son tänkte jag att nu måste jag göra något för att orka med.
När jag läste i Allas om L7-metoden blev jag nyfiken. Jag har ju förstått att gå ner i vikt handlar om en hållbar livsstil. Detta kunde vara något för mig. Ingen svält, inget räknande av kalorier, utan äta tills jag blev mätt och bara hålla sig till det man får äta.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Hur har det gått?
Jag tycker det har gått bra att följa L7. Visst har det hänt ett par gånger att jag råkat äta något som inte tillhörde dieten, men med ökad kunskap har jag lättare att känna vad som är bra för mig.
Vid ett par tillfällen har vikten stått stilla, kanske för att jag ätit fel, men jag har inte tappat sugen och det är viktigt. Man kan misslyckas men då gäller det att fort komma tillbaka! Vi som testat metoden har också haft en sluten grupp på Facebook som varit skön att ha som stöd. Känslan av att man är flera som håller på med samma sak har varit till stor hjälp.
Kanske går inte viktraset fort, men jag tror att en långsam viktnedgång är bäst. Det är nya vanor och ny kunskap så det måste få ta tid. Jag är också nöjd med mitt midjemått – 109 cm då jag började till 94 cm nu. Underbart!

Vad har varit svårast?
Låta bli sötsaker. Jag inser att det har varit galet tidigare – så gott som varje dag åt jag godis. Att klämma 200 gram choklad var en enkel match. Det resulterade i en muffinsmage som jag försökte gömma under stora kläder. Sedan fick jag se en bild av mig i helfigur där allt vällde över byxlinningen. En chock, men det var den bistra verkligheten som jag länge blundat för. I dag behöver jag bara titta på det fotot om jag skulle frestas att synda med godis.
De första veckorna hade jag alltid en liten ask med nödhjälp med mig – små bitar 70-procentig choklad och några nötter. Jag har aldrig tyckt om mörk choklad tidigare men i dag kan jag ta en tumnagelstor bit och känna mig helt nöjd. Suget efter sött har försvunnit.

Vad har varit lättast?
Att det finns så mycket att ersätta potatis, pasta, bröd och ris med. Jag har aldrig saknat det jag tidigare Allas Diet L7åt. Mat har blivit något roligt och spännande och jag lagar sällan samma rätt två gånger.
Eftersom det ofta kommer gäster som inte vill äta som jag har jag delat av hyllorna i skafferiet: en med L7-mat, en annan för gäster.

Det har jag lärt mig:
Sedan jag började med dieten har jag inte motionerat mer än jag brukar, vilket är nästan inget alls mer än någon kort promenad då och då. Detta för att jag skulle kunna avgöra om det verkligen fungerar att bara ändra kosten – och det är jag ett levande exempel på!

Vad är planen nu?
Fortsätta, för alltid. Jag vill nå min drömvikt 60 kg och stanna där. Det känns underbart att jag varje dag kan äta mig mätt och ändå rasa i vikt. Jag hoppas att till nyår ha nått mitt mål. Inte minst för mina barnbarns skull vill jag hålla mig frisk och vara en del av deras liv.

Namn: Eva Karlsson
Ålder: 60 år.
Familj: Ensamstående med fyra vuxna barn och fyra barnbarn.
Yrke: Personlig assistent.
Startvikt: 78,5 kg.
Vikt nu: 70 kg.

Köp boken ”Snabbt smal med L7-dieten” här

Läs mer om L7-metoden här

Vill du också bli smal och sund med L7?

Köp vår onlinekurs med L7-metoden här!

l7-dieten

Nå din drömvikt med L7-dieten! Med vår digitala kurs ”Snabbt smal med L7” får du i 4 veckor ett komplett program för enkel viktnedgång och ett hälsosammare liv.

DU FÅR…

● Kompletta menyer för 4 veckor

● Bästa kom-igång-tipsen

● Smarta listor som hjälper dig välja rätt mat

● Knepen för att bli av med sötsuget

● Superenkelt promenadprogram som ökar förbränningen

● Personliga tips från kvinnor som testat L7

Köp kursen här!


(106)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…