Annons
Annons


Fågel, fisk eller mittemellan?


Husdjur

Så söta och fina alla på sitt sätt
Hur ska jag veta att jag väljer rätt?
Ett djur i bur blir städa och skura
Ett större behöver motion annars blir de sura
Hmmm, vilket svårt beslut…
Men jag får en trogen vän, kanske livet ut!

 

Annons

Hund. katt, häst, fågel, marsvin… Vad ska man välja? Om jag haft både tid och pengar (och plats!) hade jag gärna haft ett litet ”mini zoo” hemma! Våra husdjur ger oss så mycket vilkorslös kärlek(nästan) och så mycket positiv energi.

För en ”fågel-livrädd” som barn har det ironiskt nog bara blivit fåglar som husdjur för min del! Men i mina framtidsdrömmar finns det en liten vove! Så snart tiden räcker till…

pair budgerigar on white background

Golden retriever closeup

Vilket husdjur passar Ditt hem?

 

Det kan vara väldigt svårt att välja sitt framtida husdjur, man ska trots allt ha det alltifrån några år till livet ut. Man kan inte bara välja efter vilket djur som är sötast eller ”roligast att ha”. Måste tänka över en hel del olika saker innan man bestämmer sig till hundra procent, för både ditt och djurets bästa.

  • Vad kostar det? Att köpa, tillbehör, matkostnader per månad, försäkringar och eventuella veterinärbesök.
  • Hur mycket omvårdnad och motion behöver det?
  • Hur mycket städning krävs? Både i djurets ”bo” samt i ditt hem.

 

Lite hjälp att se vilket/vilka djur som kan passa för just Ditt hem kan du få genom att besvara några frågor HÄR.

För dig som redan har bestämt dig för att skaffa en hund men som inte riktigt vet vilken ras som skulle bli bäst kan HÄR få hjälp att hitta rätt hund.

 

Hundar och katter har levt ihop med människor i hundratusentals år. Idag kan många människor inte vara utan sina husdjur, och samma gäller för husdjuren som har vant sig vid sina hussar och mattar.

En av de allra vanligaste hundraserna, schäfern, uppkom för cirka hundra år sedan. År 1905 registrerades den första schäfern i Sverige, varpå en snabb utveckling följde. Schäfern har sedan 1967 varit den populäraste hundrasen i Svenska kennelklubbens register.

I Sverige finns omkring 730 000 hundar och 1,3 miljoner katter. Hundarna är mest populära i Norrbotten och Västerbotten medan Gotland och Småland har flest katter per invånare.

Akvariefiskar kommer på tredje plats på popularitetslistan. Efter fiskarna är kaniner (drygt 86 000 hushåll) och fåglar (drygt 82 000 hushåll) vanligast i de svenska hemmen.

Husdjussidan.se vill gärna uppmuntra det stora intresset för husdjur i Sverige och har därför samlat en massa artiklar om allt från hundar till hästar, katter, fåglar, fiskar och marsvin. Här kan du även diskutera med andra djurvänner om er gemensamma passion.

 

Har du frågor om ditt husdjur kan du alltid ställa din fråga till Fråga Veterinären eller läsa vad andra redan frågat om HÄR.

testudo hermanni

Lycka till med din nya vän!

önskar Husdjurs-Jenny

LÄS OCKSÅ


(5)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…