Annons
Annons


Japan – ett alldeles eget matäventyr!

Nu har Hans Fahléns och kocken Peter Normans matresa nått fram till Japan. Bland annat står sushi och tempura på dagens meny.


Fahlens-mataventyr

Peter Norman och Hans Fahlén tar oss med på härliga matäventyr. Foto: TV4

Hans Fahlén och kocken Peter Norman ger sig ut i världen för att lära sig mer om olika länders mat. Det blir allt från het chili till vita stränder och kokande städer.

Mat med lokal prägel

Fahléns matäventyr gör nedslag i Mexiko, Japan, Sri Lanka, Peru, Turkiet och Hong Kong/Malaysia. Förutom att utforska platserna besöker duon matmarknader, testar nya rätter och lagar mat med lokal prägel.

Annons

I dagens avsnitt beger sig Hans och Peter till Japan, ett land med många regler. Att veta hur man ska bete sig i olika situationer kan vara riktigt svårt, något Hans och Peter får lära sig.

Bläckfisk och sushi

De besöker Hachinohe där de fiskar bläckfisk i Stilla havet och Peter lär Hans hur man göra sushirullar. Färden går vidare till Matsumoto där Peter tempurafriterar grönsaker från skogen.

Resan avslutas i Tokyo där de festar loss med japanska affärsmän och lagar en svamp- och nudelrätt.

Hans Fahlén har tidigare varit programledare för bland annat När & fjärran, Spårlöst, Farmen och Camp Molly. Peter Norman arbetar som matstylist och kock.

Fahléns matäventyr: Tisdag 8 september, kl 21.00 i TV4


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…