Annons


Familjen är det bästa resesällskapet


Svenskar i åldrarna 20-45 år anser att familjen är det bästa resesällskapet. Frågar man de yngre föredrar de dock att resa med partners eller vänner. Kvinnor vill i större utsträckning resa med familjen medan fler av männen kan tänka sig att resa ensamma. För alla tillfrågade gäller att man på resande fot föredrar att använda sitt betalkort före kontanter.

Annons

Detta framkommer i en undersökning från TNS Sifo av svenska kvinnor och män i åldrarna 20-45 år som utförts på uppdrag av Collector kring resevanor.

Gilla Allas.se på Facebook

På frågan vem man helst vill resa med är svaret givet, man reser överlag helst med familjen och därefter med sin partner. Men bland 20-30 åringar ser fördelningen inte helt oväntat annorlunda ut. Då föredrar endast 26 procent att resa med familjen och i stället 40 procent att resa med sin partner och 30 procent med sina vänner. Studien visar också att kvinnor helst reser med familjen medan större andel av männen kan tänka sig att packa resväskan och åka iväg ensamma.

Storstadsbor semestrar oftare utomlands

Hur ofta åker man på semester utomlands? Det visar sig att andelen som reser utomlands minst en gång per år är 45 procent. Storstadsbor åker oftare på semester utomlands, hela 57 procent medan siffran i övriga Sverige endast är 39 procent.

Betalkort föredras framför kontanter på resan

52 procent av svenskar mellan 20 och 45 år använder helst sitt debetkort, 25 procent föredrar kontanter och endast 20 procent använder sitt kreditkort för att betala på resan. 20-30 åringar använder också helst sitt debetkort på resan men prioriterar därefter kontanter i större utsträckning, endast 8 procent av 20-30 åringar föredrar att betala med kreditkort. Män mellan 20-45 år föredrar att använda sitt kreditkort på resan i större utsträckning än kvinnor.

”Intressant att se närmare på svenskarnas resevanor. Hur ofta man reser, vem man helst vill resa med och hur man betalar sitt resande. Förvånansvärt få väljer att använda sitt kreditkort på resan. Det ska vara enkelt att resa ofta. Kan man då kombinera det med förmåner och försäkringar via kreditkortet kan resan bli en fullträff. Att köpen samlas på en faktura ger en trygg översikt av utgifter på resan”, kommenterar Lena Apler på Collector.

Undersökningen genomfördes av Sifo under maj 2013. 1001 online-intervjuer genomfördes med 511 män och 490 kvinnor i åldern 20-45 år från TNS Sifos egen panel.


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…