Annons
Annons


Fann du din drömpartner inatt?


Hade du också turen att få fira nyår med din drömpartner?

Hade du också turen att få fira nyår med din drömpartner?

Vinterkylan har definitivt inte hittat in till svenskarnas hjärtan – tvärtom spirar kärleken i vårt avlånga land. Fler än hälften av svenskarna tycker nämligen att de i dagsläget är tillsammans med sin drömpartner. Hittade du kanske din i natt?

Annons

För att ta reda på vad svenska folket drömmer om har PostkodLotteriet genomfört en Sifo-undersökning där 5 000 respondenter har svarat på frågor kring sina drömmar och önskningar. När det kommer till kärlek visar det sig att majoriteten av svenskarna redan fått sina önskningar uppfyllda. Resultatet visar att mer än varannan svensk, 57 procent, har hittat den rätta. Allra mest har det sagt klick på Gotland och i Blekinge – där har nästan tre av fyra hittat sitt livs kärlek.

Gilla Allas.se på Facebook

Flest på Gotland
Allra flest turturduvor hittar man på Gotland. Nästan tre av fyra gotlänningar, 74 procent, uppger att de är tillsammans med sin drömpartner. Även Blekingeborna och Jönköpingsborna har haft tur i kärlek, där uppger 71 respektive 69 procent att deras nuvarande partner är deras drömpartner. Uppsala och Dalarna är däremot de län där minst antal personer, 50 procent, menar att de är tillsammans med sin drömpartner.

Omtänksam, smart och snygg
När det kommer till vilka egenskaper en partner helst ska ha hamnar ”omtänksam” absolut högst upp på listan. Tre av fyra svenskar uppger att det är en viktig sida hos partnern. Mindre betydelsefullt är att partnern är vältränad och rik – endast 4 procent svarar att det är önskvärda egenskaper.

Utseendet inte viktigt i Blekinge
Det finns dock en del skillnader länen emellan gällande hur man vill att en partner ska vara. ”Snygg” är exempelvis något som drygt var sjätte västerbottning, 17 procent, helst ser att partnern är. I Kronoberg och Blekinge är motsvarande siffra 4 procent. 40 procent av stockholmarna vill gärna att partnern ska vara smart. På Gotland och i Västernorrland svarar endast 20 respektive 24 procent att intelligens är en viktig egenskap hos partnern.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…