Annons
Annons


Fantasifull randig rulltårta!

Med lite tur har vårsolen börjat värma och det kan bli premiär för skön utefika. Vår festligt randiga rulltårta blir garanterat en hit!


Randig rulltårta

10 –12 skivor
30 min

3 ägg
1 1/2 dl socker
3/4 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 1/2 msk kakao
1 1/2 msk vetemjöl

Fyllning:
50 g fint hackad 
schweizernötchoklad
150 g rumstemp smör
2 dl florsocker
1 äggula

Annons

1. Vispa ägg och socker riktigt pösigt, blanda potatis- och vetemjöl med bakpulver och sikta ner i smeten. Rör försiktigt om till en jämn smet. Fördela smeten i två skålar, sikta ner 1 1/2 msk kakao i den ena skålen och ca 1 1/2 msk vetemjöl i den andra skålen.
2. Häll respektive smet i var sin spritspåse av plast. Markera ev en rektangel ca 25×35 cm på bakplåtspapper. Klipp av en bit på varje spritspåse, spritsa snabbt ränder innan de flyter ihop.
3. Grädda i 250° i 5–7 min, stjälp upp på sockrat bakplåtspapper. Lägg en fuktig handduk över och dra av papperet den gräddats på. Låt svalna med fuktig handduk över. Med hjälp av två plåtar vänds bottnen så att den mörkare gräddade sidan kommer uppåt.
4. Blanda fyllningen, tillsätt ytterligare 1–2 tsk kakao om kraftigare chokladsmak önskas i fyllningen. Bred fyllningen på den avsvalnade bottnen, rulla ihop med hjälp av papperet. Förvara rulltårtan med skarven nedåt. Godast om den får ligga till sig svalt en stund före servering.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman


(54)
(0)Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…