Annons
Annons


Får vi be om största möjliga tyssssstnad…


hästar på cirkus scott

För nu har Cirkus Scott, med Europas största cirkustält i bagaget, rullat ut på turné genom Sverige. 21 svenska städer, ska cirkusen hinna besöka fram till höstkanten den 29 september.

Föreställningen är en berättelse om Jakten på Merlins trollstav, också föreställningens namn. Det är dödsföraktande akrobater , elefanter, en lindansare och luftkonstnär (Yosvany från Kuba, min favorit nr 1: overkligt bra på lina och sanslös i luften. De större pojkarna i vårt sällskap satt och gapade sig igenom hans båda nummer). Hästarna (ett vackert gäng vita arabiska fullblod), dödsföraktande akrobater, sötaste vovvarna, en bollkonstnär (Helena Polach, min favorit nr 2: helt oerhörd, bollkänsla är förnamnet), trollkarlen Merlin (vi satt nära, ändå fattar jag inte hur det gick till när en kvinna sågades i tu), moderna clowner (som inte kändes farliga alls som gamla tiders läskiga clowner), ett sjölejon, Europas enda kvinnliga kanonkula (pojkarna gapade stort här också). Och så obligatorisk sockervadd med efterföljande sockerchock.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

circus scott

Alltihop; väldigt stort, magiskt, imponerande, galet och kul. Lite beroende på vilken åldersgrupp man tillhör. Men här fanns något för alla. Även för mig som aldrig varit ett stort fan av cirkus och särskilt inte vilda djur på cirkus. Fast jag gillade att höra cirkusdirektör Robert Bronett mana publiken till största möjliga tyssssstnad inför olika dödshopp. En klassiker, liksom. Och Upplevelseparken med olika prova-på-aktiviteter à la Cirkus var en riktig hit för barnen (gå på lina – våra småtjejers och en av de större pojkarnas favorit). Nytänk när det är som bäst.

Hälsar Cirkus-Agata, som funderar över hur och när en till synes vanlig kvinna kommer på att det är en levande kanonkula hon vill bli när hon blir stor (Robin Valencia i föreställningen)

 

För turnéplan KLICKA HÄR.

LÄS OCKSÅ


(14)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…