Annons


Experten: 5 färger som skapar ett lyckligt hem!

Grönt för harmoni, gult för energi - visste du att de färger vi väljer att inreda våra hem med påverkar hur vi mår? Här är fem färger du ska satsa på om du vill skapa ett lyckligt hem.


Det är lätt att gå efter trender när vi inreder och ofta går vi efter det som är snyggt eller vår vanliga favoritfärg. Inget fel i det, men kanske är det värt att tänka om. Våra färgval påverkar oss och vårt välmående mer än vi tror, och att skapa ett harmoniskt hem blir ganska enkelt om vi vet vilka färger vi ska satsa på.

Annons

Här är fem färger att inreda med för att skapa en lycklig och energifylld hemmiljö, enligt inredningsexperten Lorna McAleen.

Färger man blir glad av:

Gult

Gult är lyckan och energins färg och förknippas ofta med optimism, hopp, vänlighet och glädje. Färgen ger oss energi och gör oss dessutom mer kreativa. Särskilt bra gör den sig i sovrum och badrum, enligt Lorna McAleer.

– Gult sägs frisätta signalsubstansen serotonin som bidrar till välbefinnande. Så gult är den mest upplyftande färgen även på ett vetenskapligt plan.

Grönt

– Grönt är en lugnande färg som hjälper med koncentration och avslappning. Att använda grönt i hemmet kan ha en lugnande effekt på oss och binda oss samman med naturen.

Blått

Blå är en lugnande, harmonisk färg som anses vara särskilt gynnsam för både hjärnan och kroppen. Havsfärgen symboliserar lojalitet, tillit, stabilitet, självsäkerhet och auktoritet, och att polisers uniformer är just blå är med andra ord ingen slump. Det har även sagts att människor som arbetar i blåa rum blir mer fokuserade på grund av lugnet de känner, och blir därför mer produktiva.

– Blå toner är bäst i badrum, till hemmakontoret eller sovrummet. Det är också den perfekta färgen för mindre rum.

Rosa

Rosa är lekfullt, kärleksfullt och symboliserar ungdom på gränsen till det barnsliga. Den förknippas ofta med romantik, tröst, omsorg och känslighet och är perfekt att inreda med om du vill få in lugn och värme i ett rum.

– Rosa passar bäst i vardagsrum, kök och sovrum.

Rött

Foto: Redonline

Rött är en självsäker färg, och studier visar att rött höjer hjärtfrekvensen och framkallar varma känslor. Perfekt för energiska personer som gillar att få saker gjorda, med andra ord.

– Rött kräver uppmärksamhet och signalerar livsglädje. Det symboliserar optimism, självförtroende och vitalitet. Att använda rött i hemmet kommer att göra att ett rum känns mer välmående och välkomnade. Det skapar också en känsla av värme, speciellt under de kalla vintermånaderna.

Läs också: Här är färgen på tapeten som höjer sexlusten

Källa: Redonline
Artikeln publicerades först på Femina.


(90)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…