Annons
Annons


Färger på Fredriksdal

Himmelsblått, rosenrött eller dimgrått, vilken är din älsklingsfärg? Var kommer den ifrån? I år gör Fredriksdal museer och trädgårdar en djupdykning i färger.


Färger på Fredriksdal

Färger och färgprover. Foto: Åsa Jansson/Fredriksdal

Besökarna bjuds in till en resa i färgarens uråldriga yrke och om färgernas ursprung, varför vi plötsligt bara vill ha en speciell färg och vad färgen gör med natur och människor som färgar. Temat målas fram med naturens egna färgpigment och syntetiska färger och berättar om färgens roll som åsiktsmarkör eller statussymbol.

Annons

Naturen, växterna och byggnaderna inkluderas i utställningen En färgares rum. Utställningen är en samtida konstutställning av Lina Sofia Lundin om relationen mellan maten, kläderna och hemmet.

Gilla Allas.se på Facebook

Utställningen ifrågasätter gifterna som används i den konventionella textilfärgningen. Färgpigment hittar i stället Lina Sofia Lundin i växter och i vårt organiska avfall som skal, kärnor och avkok eller i vårt gamla morgonkaffe. Hon frågar sig också: Hur kan vi stoppa den miljömässiga kris textilindustrin i dag bidrar till?

Var: Fredriksdals museum och trädgårdar i Helsingborg.

När: En färgares rum visas 10 maj – 28 september 2014.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…