Annons
Annons


Färgglad fest på Sofiero

Sofiero slott och slottsträdgård bjuder in till tre färgsprakande dagar fyllda av trädgårdsinspiration, rådgivning och dofter från en mängd uttrycksfulla blomsterinstallationer. I den sensommarvackra slottsparken möts nybörjare, trädgårdsfantaster och de främsta experterna under Den stora Trädgårdsfesten.


Stora Trädgårdsfesten på Sofiero

Trädgårdsfest på Sofiero i dagarna tre 28–30 augsti.

Under tre dagar kan besökarna njuta av inspirerande trädgårdskonst i 26 idéträdgårdar och få massor av gratis tips och råd om trädgård och odling från experter och inspiratörer. Programledaren och tv-producenten Doreen Månsson dukar upp ett vackert bord med afternoon tea och finns på plats hela helgen för att prata om trädgård och odling.

Annons

 

Trädgårdsgraffitti och jordskola

Det kreativa och gränslösa trädgårdsskapandet står i fokus. Streetart och trädgård möts till exempel i en unik graffittiinstallation av gatukonstnärerna Add More Colors.

Det digra scenprogrammet leds under lördagen och söndagen av trädgårdsprofilerna Anders Stålhand och Sara Bäckmo.

 

Kreativa idéträdgårdar

Bland årets trädgårdsskapare finner vi bland annat tv-profilen John Taylor och Linnéa Dickson från Slottsträdgården i Malmö, samt den internationellt kända danska floristen Annette von Einem. Det blir besök från Dalarna i Christina Högardh-Ihrs blomsterängslycka ”Dalarnas Lustgård”, och i ”En queer badhistoria” undersöker Anna-Mia Fors från SLU Alnarp hamambadet och trädgården som social och sexuell fristad.

 

Närproducerad mat och marknadsmyller

Under Trädgårdsfesten finns såväl närproducerad mat som spännande trädgårdsprodukter. I Trädgårdsköket lagar stjärnkockarna Marcus Nemrin och Rikard Nilsson mat på säsongens skörd.

Var: Sofiero slott och slottsträdgård, Helsingborg.


När: 28-30 augusti kl 10-18.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…