Annons
Annons


Färgglad julsallad

Härligt fräsch och krispig! En höjdare på julbordet är den här rödkålssalladen med apelsin och nötter.


Fräscht med apelsin och rödkål.

Saftigt och gott med apelsin och rödkål.

 

Rödkålssallad med apelsin

Tid: ca 10 min

1 stor klyfta rödkål
2–3 apelsiner
1/2 mindre fänkål
1/2 dl grovt hackade pekannötter
1/2 påse rucolasallad à 65 g

Citrondressing:
3 msk valfri olja
1 msk pressad citron
salt, vitpeppar

Annons

1.Skär rödkålen i strimlor. Skär skalet och hinnorna från apelsinerna. Skär ut skinnfria klyftor. Skiva fänkålen tunt. Blanda ner kål, apelsiner och pekannötter.
2. Blanda samman dressingen och smaka av med salt och peppar. Vänd ner rucolan och häll dressingen över salladen precis före servering.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Köp ett snyggt uppläggningsfat till förmånligt pris från oss!

fat

 

 


(52)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…