Annons
Annons


Färsbiffar med picklad rödlök

Härligt mustig smak får såsen till de här biffarna. Och den picklade rödlöken är definitivt pricken över i!


Färsbiffar ala 2

Smakfullt med tillbehör!

Färsbiffar med kryddpeppar och picklad rödlök

4 port
Tid: 40 min

500 g nötfärs
1–2 tsk krossad kryddpeppar
1 tsk salt
2 krm peppar
1 ägg
1 msk potatismjöl
1 dl mjölk
1/2 riven gul lök
2 msk smör till stekning

Annons

Sås:
2 dl grädde
2 dl vatten
2 msk vetemjöl
2 msk kalvfond
2 msk dijonsenap
1 tsk timjan
1 tsk salt
2 krm peppar

Gilla Allas.se på Facebook

Picklad rödlök:
1 1/2 rödlök
1 1/2 msk ättiksprit, 12 %
3 msk strösocker
4 msk vatten

1. Picklad rödlök: Skala och skiva löken tunt. Blanda ättiksprit, socker och vatten. Lägg rödlöken i lagen i minst 1 tim, gärna längre.
2. Stöt hel kryddpeppar. Blanda färsen med det och övriga ingredienser. Forma 8 biffar. Stek dem i smör ca 5 min så de blir genomstekta.
3. Blanda grädde, vatten, vetemjöl och fond i en kastrull. Koka upp under omrörning, sjud i 3 min. Tillsätt senap och timjan, smaka av med salt och peppar. Häll såsen runt biffarna i stekpannan. Koka upp.
4. Servera biffarna med potatismos, gröna ärter, gelé och picklad rödlök.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Köp Leif Mannerströms gourmetstekpanna till specialpris från oss!

stekpanna

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…