Annons
Annons


Favoriter för både skidåkare och icke-skidåkare

Skidorterna runt om i världen satsar allt mer på att även tillfredsställa resenärer som gillar snö och vinter men inte vill åka skidor. Kanske är ni ett helt resesällskap där inte alla tycker det är lika roligt att kasta sig ut i pisten?


Medlemmarna i VirtualTourist har satt samman en ”Topplista för skidåkare och icke-skidåkare”. Här är deras favoriter!

Jackson Hole. Foto: Jackson Hole Mountain Resort

Jackson Hole, Wyoming

Jackson Hole med sina underbara vyer och sin orörda natur är en idealisk plats både för den erfarna skidåkare och för nybörjare. Förutom skid- och snowboardlektioner, har anläggningen också en mängd olika lägeralternativ. Om skidåkning inte står på dagordningen kan du utforska terrängen utan mycket ansträngning – det finns exempelvis skoterturer och slädturer med hund. Och ingen resa till Jackson Hole är komplett utan ett besök i antingen Yellowstone eller Grand Teton National Park. Båda parkerna erbjuder ranger-guidade snöskovandringar från december till mitten av mars. Efter att ha utforskat naturen kan törstiga resenärer bege sig till ett av Jacksons vattenhål, Million Dollar Cowboy Bar, eller till kaféet vid slutet av berget för afterski.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Verbier. Foto: Office du Tourisme de Verbier

Verbier, Schweiz

Historiska Verbier har både kvalitetsskidåkning och ett fullspäckat schema med aktiviteter för den som inte är intresserad av puckelpist eller pudersnö. För skidåkare är Verbiers offpist-terräng en av de mest utmanande i världen. Och Verbier är verkligen platsen att vara på om man vill uppleva den riktiga afterski-andan, speciellt den här säsongen med nyligen öppnade The Lodge Verbier, Richard Bransons privata skidort. Många av restaurangerna och barerna ute i pisterna är lättåtkomliga för icke-skidåkare så att du kan njuta av en drink på terrassen med Alperna som utsikt. Förutom vintersport erbjuds många bra spabehandlingar. Och missa inte Verbiers berömda ostfondue!

Kitzbühel Foto: Österikes turistbyrå

Kitzbühel, Österrike

Bekvämt beläget ca 2 timmar från München, är Kitzbühel en utmärkt destination för den som letar efter en aktiv semester. Förutom utförsåkning erbjuder Kitzbühel över 120 km längdåkningsspår, 170 km vintervandringsleder och liten djurpark för barn. Kitzbühel ligger också ganska nära Innsbruck (95 km) och Salzburg (80 km) vilket gör att man relativt enkelt kan utforska dessa andra österrikiska städer. Innsbruck är en charmig alpin stad med en stadskärna som är över 800 år gammal, medan Salzburg är födelseplatsen för två musikaliska arv, Mozart och Sound of Music.

Kranjska Gora. Foto: Slovenska turistbyrån

Kranjska Gora, Slovenien

Norra Slovenien är en växande skiddestination, men också en destination för dig som uppskattar orörd natur. Triglav nationalpark där berget Triglav, Sloveniens högsta berg, ligger är Sloveniens enda nationalpark och en av de äldsta skyddade parkerna i Europa. Vandring är ett populärt sätt att utforska parken på, besök även Lake Bohinj, Slovenien största glaciärsjö. Förutom de fysiska aktiviteterna har Kranjska Gora också ett kasino och heta källor när besökarna vill koppla av. Eftersom landet historiskt har styrts av både Italien och det österrikiska imperiet, och även varit en del av Jugoslavien, är kulturen och maten en intressant mix av traditioner från Centraleuropa, Balkan och Medelhavsområdet.

Chamonix. Foto: Chamonix Turistbyrå

Chamonix, Frankrike

Chamonix är egentligen mer känt för bergsklättring än skidåkning. Beläget vid foten av Mont Blanc, lockar denna plats idrottare och våghalsiga från hela världen. Allt från från skärmflygning till bergsbestigningskurser och glaciärpromenader finns för den som inte gillar själva skidåkningen. Missa inte Chamonix berömda afterski-ställen, som Monkey Bar och Le Privilege. Regionent är den mest medverkande regionen i franska Guide Michelin – så förbered er på god mat!

 

Mont Tremblant. Foto: Ministère du Tourisme du Québec

Mont Tremblant, Quebec, Kanada

Medan många skidåkare hävdar att den bästa skidåkningen i Nordamerika är i väst, har Mont Tremblant ensamt kämpat om ett bättre öst-rykte. Förutom bra skidåkning har berget 12 vandringsleder, allt från 1 km till 20 km. Man kan även vandra upp på berget till en fantastisk observationsplats och sedan njuta av en gondoltur. Vid Mont Tremblant ligger en vacker liten by med bedårande arkitektur och pittoresk shopping.

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…