Annons
Annons


Fem äventyrstips i Tyskland!


Racing i Tyskland

2014 års resetrender visar att allt fler svenskar efterfrågar en äventyrlig och aktiv semester. Många börjar söka sig från den klassiska sol- och badsemestern för att leta sig till äventyr och aktiviteter utomlands som får adrenalinet att pumpa. Tyskland är ett land som är rikt på äventyrliga möjligheter som man lätt och flexibelt kan ta sig till med bil från Sverige.

Annons

Svenskarna behöver inte ta sig långt för att nå spänning i semestern. Det finns nämligen gott om aktiviteter i ”grannlandet” Tyskland. Inte nog med att Tyskland är fullt med äventyr, det är också flexibelt att ta sig dit med bilen via Danmark. Att resa med bilen möjliggör för en billig semester där hela familjen kan åka med. Det ger också möjlighet att ta med utrustning för ditt äventyr såsom till exempel en cykel.

Gilla Allas.se på Facebook

Färjerederiet Scandlines har sammanställt en topplista på äventyr i Tyskland i sommar för alla adrenalinsökande och äventyrslystna svenskar.

1. Racerkörning i Nürburgring

I västra Tyskland 80km utanför Bonn ligger Nürburgring, en racingbana där turister har möjlighet att själva köra på samma bana som Formel 1-förarna kör på i Tysklands Grand Prix. Tryck på gaspedalen och känn adrenalinet flöda! Det är tillåtet att köra med egen bil men det är också möjligt att hyra bil.

2. Bungyjumping i Hamburg

Lyftkranen i hamnen i Hamburg är en av få stationära platser för bungyhopp i norra Tyskland. Dessutom erbjuder det, någonting utöver det vanliga. Istället för att ta en hiss eller gå till fots upp till plattformen måste man själva klättra, cirka 50 meter för att nå toppen av kranen. 25 meter klättrar man på insidan av kranen, och de återstående 25 på utsidan. Sedan väntar ett hopp med en hastighet av upp till 70km/h.

3. Flyg med demonerna i Heide Park

I Tyskland finns många äventyrsparker med det lilla extra! Exempelvis Heide Park i norra Tyskland, där det inte går att missa det nya och påkostade tillskottet, berg- och dalbanan Flug der Dämonen! Den är 722 meter lång och uppnår en hastighet på 100 km i timmen. Denna attraktion kan bara göra den åksjuke besviken!

4. Sommarrodel i Hahnenklee

I den annars lugna regionen Harz finns det möjlighet att åka på en hisnande färd på 1250 meter ned för ett berg. Sommarrodel kan liknas vid en bobtur – fast på räls. En och en eller två och två färdas man genom sliriga kurvor och ner för branta stup på BocksBegsBob, Nordeuropas längsta sommarrodelbana. En utmärkt aktivitet för dig som älskar när det går snabbt, då man själv styr farten ner för berget.

5. Bli mountainbike proffs i Harz

Har du alltid velat testa din äventyrliga sida och åka mountainbike? I Harz finns de bästa mountainbike-stråken i hela Tyskland. Särskilt populära är rutterna i Volksbank Arena Harz. Här finns 74 rutter utspridda på ett område som är 60×40 km stort. Cross country, marathon, freeride, downhill – i Harz finns någonting för alla!

 

 

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…