Annons
Annons


Fel i marmeladrecept

I Allas nummer 12 är det fel i receptet med femfruktsmarmelad. Här är det korrekta receptet. Har du gjort efter det felaktiga receptet kan du rädda den lösa marmeladen så här: Koka upp marmeladen på nytt med tillsats av Melatin. Följ anvisningen på förpackningen. Melatin är ett pektinpulver som ger marmeladen fast konsistens och som finns att köpa i livsmedelsbutiker.


femfruktsmarmelad

Femfruktsmarmelad

ca 2 liter

1 pomerans
1 grapefrukt
1 apelsin
1 citron
1 lime
1 liter vatten
17 dl strösocker, ca 1 1/2 dl

1. Borsta frukterna väl under rinnande ljummet vatten. Torka av dem.
2. Dela varje frukt i fyra klyftor. Ta ur kärnorna och knyt in dem i en bit gasväv eller liknande. Skiva fruktklyftorna med skalen, mycket tunt, med en riktigt vass kniv.
3. Lägg frukten och knytet med kärnorna i en rostfri kastrull.

Annons

Häll över vattnet, rör om och låt stå över natten.
4. Koka upp alltsammans och koka på svag värme under lock 1–11/2 tim, tills frukten är riktigt mjuk.
5. Ta kastrullen från värmen, häll i sockret och rör tills det löst sig. Koka upp igen och koka sakta utan lock ca 45 min. Rör inte i marmeladen under tiden.
6. Låt marmeladen svalna ca 15 min. ”Fiska upp” kärnknytet. Rör kraftigt så att skal och frukt fördelar sig jämnt. Häll upp marmeladen på rena, varma burkar. Vänd dem uppochner och låt dem kallna. När marmeladen stelnat förvaras burkarna rättvända i kyl eller sval.


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…