Annons
Annons


Festfilé med basilikadipp

Helstekt filé serverad med läcker basilikadipp.


helstekt filé

Gott till helgen!

4 port
Tid: ca 35 min

ca 600 g fläskfilé
smör och olja till stekning
salt, peppar
1–1 1/2 kg sötpotatis eller vanlig potatis (el hälften av varje)

Basilikadipp:
100 g färskost naturell
1–2 dl lätt-crème fraiche
1 kruka basilika
1 pressad vitlöksklyfta

Annons

1. Skala sötpotatisen och skrubba den vanliga. Skär i jämna bitar och lägg i en bakpappersklädd form. Ringla olja över och blanda med händerna så att oljan täcker alla potatisytor. Strö över salt (gärna flingsalt) och peppar. Sätt in potatisen ca 15 min i 225°.
2. Krydda filén med salt och peppar. Bryn den väl runtom i smör i het panna.
3. Ta ut potatisen och sänk värmen till 150°, lägg filén bredvid potatisen och stek ytterligare ca 20 min eller tills filén är klar (innertemp ca 65–68°).
4. Blanda samman alla ingredienser till dippen i en liten matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Skiva upp filén, servera med potatis, sås och sallad. Klipp ev gräslök över.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell

Fler läckra recept med fläskfilé hittar du om du klickar HÄR»»


(37)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…