Annons
Annons


Festfilé med chilipesto

En härlig pesto med chili sätter sting på den här helstekta fläskfilén. Servera med ugnsrostad potatis!


fläskfilé med chili

4 port
Tid: ca 45 min

500–600 g fläskfilé
salt, peppar
smör till stekning

Chilipesto:
3 msk pinjenötter
2 vitlöksklyftor
1 röd finhackad chili
1/2–1 dl riven parmesanost
1/2 dl olja
3 msk tomatpuré

Annons

Sås: 2–2 1/2 dl vatten
1 msk kalvfond
2 dl grädde
2 tsk kinesisk soja snabbredning

Potatis:
ca 1 kg potatis
olja

1.  Skrubba och klyfta potatisen, lägg i en långpanna och ringla över olja. Vänd om med händerna så att alla potatisytor blir täckta. Stek i 225° ca 30 min.
2.  Kör samman pinjenötter, skalad vitlök, chili, parmesan, olja och tomatpuré med en stavmixer till puré. Smaka av med salt.
3.  Krydda och bryn fläskfilén runtom i smör i en stekpanna. Lägg den bland potatisen när den varit i ugnen ca 10 min, bred på lite av peston. Stek ytterligare 20–25 min i 200° eller längre tills innertemperaturen är ca 68°. Låt köttet vila övertäckt på ett fat och skär upp i skivor.
4.  Vispa ur pannan med vatten till sky, tillsätt fond, grädde och soja. Smaka av såsen med lite av chilipeston som är kvar eller servera till i separat skål. Red av med snabbredning till önskad konsistens.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson

Fler läckra recept med fläskfilé hittar du om du klickar HÄR»»


(41)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…