Annons
Annons


Festfilé med kantareller

Härligt mustig filégryta toppad med skogens guld!


fläskfilé med kantareller

4 port
Tid: ca 30 min

600 g fläskfilé
2 gula lökar
matfett till stekning
salt, peppar
2 dl rödvin
2 dl vatten
2–3 msk vilt- eller kantarellfond
5 krossade enbär
1/2 dl röd vinbärsgelé
1/2 skivad purjolök
2 dl crème fraiche, kantarell/konjak eller valfri
ev ljus eller brun snabbredning
2 dl kantareller i mindre bitar eller valfri svamp
persilja

Annons

1. Putsa och skiva filén. Hacka löken. Bryn kött och lök i omgångar i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg över i grytan.
2. Tillsätt vin, vatten, fond, enbär och gelé. Puttra samman i ca 10 min. Späd ev med mer buljong.
3. Tillsätt purjolök, låt puttra 5–10 min. Blanda ner crème fraiche och tillsätt ev snabbredning.
4. Strö över smörstekta kantareller och hackad persilja. Servera grytan med kokt potatis.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson

Fler läckra recept med fläskfilé hittar du om du klickar HÄR»»

 


(78)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…