Annons
Annons


Festfilé på sparrisbädd


Fläskfilé med ugnsrostad potatis och sås

Servera gärna med läcker sås och ugnsrostad potatis.

4 port
Tid: ca 45 min

ca 600 g fläskfilé
salt, peppar
smör till stekning
2 buntar grön sparris eller 1 pkt fryst
1 burk kronärtskocksbottnar (à 390 g)
3/4 burk antipasto zucchini & paprika (Zeta)
ev mizuna- eller friséesallad till garnering

Annons

Sås:
3 dl visp- eller mellangrädde
1 msk kalvfond + sky från köttet
ca 1/2 dl vitt vin
ljus snabbredning

1. Krydda filén väl. Stek i skivor eller bryn den runtom i smör och efterstek i ugnen, i 150° ca 25 min eller till innertemp 68–70°. Linda in i folie och låt ligga i 5–10 min.

2. Förväll sparrisarna i lättsaltat vatten men inte längre än att de har sin spänstighet kvar och lägg upp dem på fat. Eller värm enl anvisn på förpackn för de frysta.

3. Koka upp grädde, fond, sky och vin låt puttra samman till en tjock sås. Red ev av med snabbredning.

4. Skiva filén och lägg på sparrisbädden. Lägg på väl avrunna kronärtskocksbottnar och fyll dem med antipasto-röran. Garnera ev med salladsblad. Servera med ugnsrostad potatis och sås.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Fler läckra recept med fläskfilé hittar du om du klickar HÄR»»


(2)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…