Annons
Annons


Festival-Johanna möter: Linus Svenning


Linus-svenning-johanna-svan

Linus Svenning och Festival-Johanna. Foto: Sjfoto.se

”Linus Svenning och Ellen Benediktson inleder var sitt program i Melodifestivalen eftersom de hade stora framgångar förra året och kan locka in tittarna tidigt”.

Det sade Christer Björkman när han presenterade startordningen i årets Melodifestival. I morgon är det Linus Svennings tur att inleda.

Annons

Nu är vi här igen Linus, hur gick det till?

Jadu, det gick till så att Fredrik Kempe hade skrivit den här låten till mig och det var ungefär tre veckor innan alla låtar skulle vara inskickade. Jag åkte upp, lyssnade på den och tyckte den var väldigt bra och spelade in den.

Gilla Allas.se på Facebook

Årets låt är mer upptempo än förra året, lite gladare. Och på engelska?

– Det är ett medvetet val, jag älskar att sjunga på engelska. Och låten är inte så långt ifrån förra årets ”Bröder”. Förra året var det en hyllning till min bror och det här är typ fortsättningen, att man ska försöka släppa allt och blicka framåt istället.

Nu har du varit med ett år och första repetitionerna är avklarade. Hur känns det detta året?

– Jag gör detta med så mycket mer glädje detta året, det känns bra. Förra året var jag så nervös hela tiden. Nu tror jag att jag kommer att njuta av hela grejen mycket mer!

Det var ju lite ”App-gate” efter förra deltävlingen. Kanske hade inte tillräckligt många hunnit ladda ner appen där man ”hjärtröstar” när Molly Pettersson Hammar gick upp på scenen som första artist. Nu är du först ut, vad säger du om det?

– Jag snackade lite med Christer Björkman i går och han sade att över 380.000 personer har laddat ner appen nu så jag tror inte att det påverkar mig lika mycket som det påverkade Molly.

Vad tror du om konkurrensen i din deltävling?

– Jag har inte hört alla låtarna än men det är så klart bra låtar och bra artister som ställer upp så jag kan inte förvänta mig för mycket. Jag tror att Viktor och Samir är ett säkert kort för de har så många fans. Men jag tror att folk kommer att gilla min låt!

Linus Svenning slog igenom när han lade upp sin version av The Passengers ”Let Her Go” på Youtube.
Han debuterade i Melodifestivalen 2014 med låten ”Bröder” som gick till Andra chansen och sedan till final. I finalen slutade Linus Svenning på en femteplats. Låten handlade om hans bror som gått bort. Årets bidrag heter ”Forever Starts Today”.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…