Annons
Annons


Festival-Johanna om livet med artisterna i Melodifestivalen!

Snart är det dags för Allas egen nöjesreporter Festival-Johanna att ge sig ut i Mellovimlet och tjuvlyssna på låtarna, ta pulsen på artisterna och leverera de bästa efterfestbilderna. Här berättar hon allt om livet på Melodifestivalturnén och bjuder på ett oväntat bildspel!


mans-zelmerlow

Av: Margaretha Malmgren
Foto: Stefan Johansson

Hallå Johanna! Vilken temperatur har Mellon i år?

– Hmm, jag tyckte nog först att det kändes ganska svalt. Men nu när jag har satt mig in lite mer i artisterna och deras låtar och scenframträdande känns det helt klart hetare! Det ska bli kul att se vad Samir & Viktor hittar på detta året, det brukar aldrig vara en lugn stund kring dem. Lite extra nyfiken är jag också på Anna Book, det var längesedan jag hörde något med henne. David Lindgren säger själv att hans låt är en stor arenalåt och att han kommer att ha 6 dansare och massa laser, han kan bli farlig. Liksom pigga Krista Siegfrids som lovar bjuda på en fartfylld show! Och jag skulle kunna räkna upp ett gäng artister till, jag tror det är många som kommer med bra låtar i år.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Vad kan vi förvänta oss att få se på allas.se?

– Det blir mycket bilder! Både från repetitioner, shower och, såklart, efterfesterna! Jag kommer att tycka till om låtarna och försöka tippa hur det går. Jag kommer även att försöka träffa så många artister som möjligt för att få små pratstunder. Dessutom kommer ni att kunna läsa flera längre reportage med de aktuella artisterna. Kanske blir det en och annan film också.

Du bevakar Mellon för fjärde året i rad. Vilket minne toppar allt?

– Oj, vad svårt. Jag har så mycket härliga minnen, självklart när det gäller artisterna men också roliga stunder med alla härliga journalister, fotografer och låtskrivare som är med på turnén. Två av efterfesterna minns jag som speciellt roliga, den i Örebro förra året och den som var i Skellefteå första året jag var med. I Örebro släppte verkligen alla artister och medverkande loss på efterfesten och i Skellefteå minns jag att jag dansade halva natten med den otroligt trevliga artisten Eddie Razaz som var med det året. Måns vinst förra året toppar också det mesta, jag var väldigt glad för hans skull och älskade den låten!

Jag har förstått att du lärt känna en del av artisterna privat också, vem av dem använder mest hårspray?

– Haha. Mest hårspray använder en artist som jag inte känner så väl privat, YOHIO. Här kan ni läsa om när jag blev inblandad i jakten på MER hårspray till honom.
På god andraplats säger jag Anton Ewald. Ingen kan få luggen att stå rakt upp som den killen!

Vem verkar mest nervös?

– De flesta artister är inte speciellt nervösa för själva framträdandet, det är ju deras jobb. Men sedan när resultaten ska meddelas så spelar det ingen roll hur många gånger de har sagt att ”det är roligt bara att få vara med”, i det ögonblicket vill alla vinna och då blir det mer nervöst.

Vem är mest taggad att vinna?

– Utan att ha hört årets låtar och pratat direkt med artisterna så skulle jag gissa på att de som är mest taggade i år är Molly Sandén, Linda Bengtzing och Oscar Zia. De har alla varit med ett par gånger utan att vinna så jag tror de vill ha revansch.

Hur nära kommer du artisterna under turnén?

– Vi journalister och fotografer är med artisterna när de repeterar, efter repetitionerna, på välkomstfesterna, på efterfesterna, stöter på dem i stan, stöter på dem inne på toaletten och så vidare. Så det är väldigt svårt för dem att ha hemligheter kan man säga. Men skulle jag ramla över något smaskigt kommer ni naturligtvis att kunna läsa om det på allas.se!

Hur glamouröst är det egentligen att vara Melloreporter? Kolla in bildspelet nedan och avgör själv!

Här hittar du ALLT om Melodifestivalen 2016!

11
Visa bildspel

/
...
Visa mer

LÄS OCKSÅ


(42)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…